2012. március 29., csütörtök

Apró lépés


Merre menjek? Mit kéne tennem, hogy jobb legyen? Hol rontottam el? Nekem miért nem olyan könnyed és felhőtlen az életem? Mikor lesz már jobb? Mikor jön el?

Nem mindig látjuk át az életünk szövevényes útjait és a kaland olykor rémálommá változik. Ami olyan jól indult az egyszer csak elromlik és már nem tudjuk, hogy mi volt az első hiba. Ilyenkor hogyan tovább? Kitől kérjek tanácsot, kire hallgathatnék?

Néha jobb, ha nem önmagunkra hallgathatunk, mert tévútra visz minket az elménk és a vágyaink befolyása alatt állunk. A fejünkbe vettünk valamit és nem vesszük észre, hogy már rég túlnőtt rajtunk a probléma és nem tudjuk helyesen megítélni a helyzetet. Egy kívülálló, aki reálisan és racionálisan értékeli a problémát, tud segíteni.

Ha tanácstalanok vagyunk, tegyünk apró lépéseket magunkért. Semmi nagy és elhamarkodott változás nem kell, csupán egy apró ám határozott lépés. Az első lépés majd a második és így áll össze az út. Pici, de átgondolt lépéseket téve egyszerre magabiztosabb leszel és látod, hogy van bátorságod és erőd.


Nem kérhetjük egy embertől, aki soha sem futott sportszerűen, hogy fussa le a maratont. Egy kezdő súlyemelőtől sem fogjuk elvárni, hogy felemelje a 120 kg-os súlyt. Ha benne vagy már jó ideje a problémádban és a félelmeid szabnak gátat, akkor nem várható, hogy azonnal kilépj és legyél önálló. De az elvárható, hogy először kérj tanácsot, majd lassan erősítsd meg magad és fokozatosan cselekedj.

A változás abból áll össze, hogy először felismerjük mit hibáztunk el, majd az igény szépen fellép, hogy megváltoztassuk az életünket. Később pedig meglépjük azt, ami előbbre visz és a pozitív változást elősegíti.

Lépésről-lépésre kell haladni mindenben, ahogy a szavak is szép sorban követik egymást, hogy értelmet és tartalmat adjon egy szép versnek, gondolatnak. Ahhoz, hogy szárnyra kelj és kirepülj a kalitkából először tudnod kell, hogy ott vagy és vágyni onnan el a szabadba. Később megtalálod a kulcsot is a szabaduláshoz, hidd el!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése