2012. március 4., vasárnap

Az árulkodó jelek


Gondolom sokunkat becsaptak már életünkben és nem volt jóleső a csalódás. Na persze mindent ki lehet heverni, de vannak mély sebek, amik nehezebben gyógyulnak. Ez a csalódás mértékétől nagyban függ. 

Amikor mindened megosztod és odaadod annak az embernek, akiről a végén kiderül, hogy átvert, az egy rémes érzés. Mégis azt kell hogy mondjam, kellett ez a lecke, mert legközelebb óvatosabb leszel. Nem minden férfinek van tartása és nem mindenki tisztességes sajnos. Épp ezért, amikor megismerkedünk valakivel nem árt, ha alaposan tájékozódunk, hogy milyen és az sem hátrány, ha bizalmatlanok vagyunk kissé.

Sajnos sok szomorú történetet hallani olyan nőktől, akiket csúnyán kijátszott a párjuk majd elillant a pénzükkel vagy épp kettős életet élt. Van egy kapcsolatnak is egy menete, lépcsőfokai, amiket ha átlépsz és figyelmen kívül hagyod, akkor esetleg olyan dolgok történhetnek, amikre nem számítottál.


A semmiből, ismeretlenül jön egy ember és szerelmet ígér, hűséget és örök esküt tesz, hogy nélküled soha többé semmit, csak veled... Mindaz, ami olyan gyorsan történik meg, hogy szinte még kettőt sem pislogtál, az rengeteg veszélyt hordoz magában. 

Ki ő? Milyen az értékrendje, hova tart és az egyezik-e az én terveimmel? Ha nincs tervem, akarom-e az ő életét élni? Kihasználást érzek vagy tiszta és hamisítatlan érzések vannak a szívében? Ha igen, akkor miért olyan sürgős? Miért kell pár hónap alatt mindent meglépni, miért nem ér rá az esküvő vagy az összeköltözés?

Sok-sok kérdés és ezeket nem baj, ha feltesszük magunknak, amikor megismerkedünk valakivel. Hova sietnénk annyira? Derítsük ki, hogy ki az az ember, akivel tűzön-vizen át támogatjuk egymást egy életen át. Ha becsapod magad és a rossz érzéseidet elhessegeted, akkor ne lepődj meg, amikor azok visszaköszönnek neked:- Szia! Én vagyok a lelkiismereted, emlékszel?  Most itt vagyok megint.

Ha két ember érdek nélkül kel egybe és nincs semmi hátsó szándéka csupán az igaz szeretete, akkor boldog életet fognak együtt élni. Viszont, ha hamisság és hazugság az alap, akkor sajnos össze fog dőlni ez a légvár, mert nincs mibe megkapaszkodnia.

Légy őszinte és hiteles. Az életedet élni akard, ne csak túlélni hiszen annyi szépséget tartogat számodra is.
2 megjegyzés:

  1. Ez csak a férfiakról szól????? "Légy őszinte és hiteles!!!!!"

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igaz ezt a bejegyzést a nők szemszögéből írtam és a férfiakról szól, természetesen ugyanez igaz fordítva is. Sajnos vannak olyan nők is, akik nem őszintén és érdekből mennek bele egy kapcsolatba. Akár férfi, akár nő vagy: Légy őszinte és hiteles! :)

      Törlés