2012. március 9., péntek

Az igaz szó hatalma


Hogyan tudjuk feldolgozni, ha megcsalt a párunk? Egyáltalán fel lehet ezt dolgozni? Tudunk még utána is bízni benne és hisszük, hogy megbánta amit tett?

Sok félék vagyunk. Más tűrőképességgel, toleranciával és vérmérséklettel születtünk így aztán különbözőképpen dolgozzuk fel a sérelmeinket is. A nők körében van egy elterjedt tévhit, ami miatt képesek feloldozni a megcsalás vétke alól a férfit. Ez pedig az, hogy a férfi nem monogám és a férfinek szüksége van a hódításra na meg kalandokra, de attól még engem szeret, hozzám jön haza.

Én azért azt hiszem, hogy nem könnyű megbocsátani sem a félrelépést sem a tartós viszonyt. Képzeljük csak el, hogy éveken át a párunknak viszonya van egy nővel és naponta elhazudja - vagy már nem is erőlteti meg magát erre sem -, hogy mennyire szeret és mellettem áll. Fizikailag talán igen, de lelkileg már rég nem és ez nagyon ijesztő. Ha egy férfi hazudik és becsap, akkor mire számíthatok tőle még? És természetesen igaz az a kevésbe erényes nőkre is, akik a férjüket nem veszik figyelembe és flörtölnek mindenkivel vagy csak eggyel, de az épp elég.


Meg lehet bocsátani és lehet annyira nagyvonalúnak lenni, hogy túlnézünk ezen és azt mondjuk: - Adok még egy esélyt. Még az is lehet, hogy soha többé nem lesz hasonló eset és tényleg egy buta botlás volt csupán az a kaland és szépen éltek tovább. De mi van abban az esetben, amikor már nem először fordult elő és te még mindig reménykedsz? Miben reménykedsz és miért áltatod magad? Hol lesz az a pont, amikor látod hogy tévedtél és ez az ember már nem az, aki az elején annyira szeretett?

Olyan nehéz a döntést meghozni és ez mindkét fél számára gyötrelem, de nem szabad méltatlan helyzetbe sodorni magunkat. Amikor társas magányban élünk és már csak mi akarjuk azt a kapcsolatot, de a párunk csupán kényelemből van velünk, az szomorú és megalázó. Nehéz az önbizalmunkat helyre tenni ilyen esetben, de nem mi vétkeztünk így nem is nekünk kell szégyenkeznünk. Nekünk csupán az a dolgunk, hogy erőt merítsünk és erős hittel lépjünk túl az ilyen helyzeten. 

  
Ha egy nő megcsalja a párját, akkor nagy valószínűség szerint nem tiszteli már és akkor minek vannak együtt? Ha egy férfi teszi ezt a párjával, akkor már nem szereti és nagy valószínűséggel szánalomból van vele: - Mi lenne vele nélkülem? Most, hogy hagyjam el? De igazán már nem szeretem, másra vágyom.

Ha két ember úgy él együtt, hogy az egyik fél már nem hűséges, akkor a stabilitás erősen meggyengült és előbb-utóbb össze is fog dőlni. Legyünk igazak és őszinték. Ha problémánk van a társunkkal, akkor merjük elmondani neki és keressünk közösen olyan megoldást, ami mindkét fél számára megfelelő. Amíg ezt nem tettük meg ne meneküljünk egy másik személy karjaiba. Ettől a probléma csak növekszik és nem csökken.

Ha nincs probléma köztetek csak egyszerűen hagyod, hogy egy szenvedélyhullám eluralkodjon rajtad és kockára teszed emiatt a kapcsolatodat egy másik miatt, akkor annak lesznek következményei. Ne nehezítsük meg az életünket, hanem enyhítsük a fájdalmunkat egy nehéz, de helyes döntéssel és adjunk esélyt magunknak egy jobb élethez.

Ha jók a gondolataid, ha nemesek az érzéseid, ha tiszteled a párod és magadat is tartod annyira, hogy tisztességes légy minden helyzetben, akkor nagyon szép közös életetek lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése