2012. február 8., szerda

Apró figyelmesség - nagy öröm


Amikor adsz, akkor örömet szeretnél szerezni. Önzetlenül azt szeretnéd, hogy a másik még boldogabb legyen. Látni és érezni szeretnéd az örömét, mert ez tesz boldoggá.

Nem kell hozzá sok pénz, hogy valakinek adni tudjunk. Sokszor a leggazdagabb emberek a legfukarabbak és nem csak anyagi dolgokkal, hanem még a szeretettel is. Talán odaad neked egy csomó pénzt, hogy vegyél magadnak valamit, nekem erre nincs időm felkiáltással. Ez aztán az öröm! Aki nem szeret adni, az nem tud szeretni sem. 

Csak az képes a figyelmességre, akinek a gondolatai a másikra fókuszálnak. Aki csak magával van elfoglalva és nem érzi, hogy a törődés és az odafigyelés milyen szívet melengető érzés, az soha sem szeretett igazán.

 
Egy férfinak nagyon sok lehetősége van arra, hogy kimutassa az érzéseit. Talán nem a szavak embere, de helyette ad egy apró ajándékot, amire tudja hogy vágytál vagy szereted. Adni nem csak alkalmakkor lehet. Nem kell hozzá névnap se szülinap, hanem csak úgy szerdán este megleped a párod egy szál virággal, egy könyvvel vagy egy rúzzsal, egy sütivel, bármivel és máris boldogabbá tetted kedvesedet.

Nekünk nőknek nagyon fontos az a sok apróság, amit talán a férfiak nem is értenek, de az az igazság, hogy nem kell mindent érteni, elég ha megteszi. Ilyenek a nők és kész, nincs mit tenni. Szükségünk van az állandó visszajelzésre, hogy szeretnek minket és különlegesek vagyunk. Fontos, hogy kapjunk meglepetéseket és virágot, mert így boldogabbak vagyunk. Aki nem adja meg nekünk mindezt és fukarkodik, azzal elégedetlenek leszünk. A szép szavak is fontosak, de ha csupán azt kapjuk és semmi mást - vagy még azt sem - egy idő után gyanús lesz: - Szeret valóban ez az ember? Hiszen én mindig meglepem őt valamivel, figyelem az igényeit. Ő miért nem?


Vannak nők, akik szinte soha sem kapnak semmit vagy ha néha igen, akkor azt jól osszák be évekre. Bezzeg ők, mindig adnak és adnak várva, hogy egyszer észreveszi magát a férfi. Nem fogja. Sőt, azt hiszi mindent jól csinál, hiszen te még mindig adsz neki. Csöppet sem vagy elégedetlen, hiszen mindig elhalmozod szeretettel, öleléssel és a kedvenc sörével.

Tanítsuk meg már a gyereket arra, hogy milyen szép és örömteljes dolog meglepni valaki, akit szeretünk. 


Nem kell adni akkor, ha érzed hogy kihasználnak és nem kapod vissza a figyelmességet. Mindenki azt adjon, amit tud és képes rá, de valamit kell. Nem lehet azt hinni, hogy nem szükséges, hiszen mindenünk megvan. Pici csoki sosem lehet felesleges és egy apró rózsa sem árthat a szép vázában, mert annyi mosolyt és ölelést kapsz érte, hogy megéri a befektetés.

Ha befektetsz, akkor ki is veszel. Minden figyelmesség és törődés megsokszorozódik egy kapcsolatban és az energiák ide-oda cikáznak majd és nagy lesz a boldogság. Nem szabad hagyni, hogy ellaposodjon a kapcsolat. Az udvarlás és a figyelmesség soha sem lehet unalmas és felesleges egy kapcsolatban, hiszen mindig új lendületet ad.

Adj egy mosolyt egy ölelést, adj egy pici apróságot és meglátod milyen végtelen sok öröm tölti be majd a szívedet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése