2012. március 22., csütörtök

A pillanat varázsa


Nagyon fájdalmas és nehéz, amikor elhagynak valakit, aki még szeret és el sem tudja képzelni az életet nélküle. Nehéz beletörődni, hogy nincs melletted az az ember, akivel tervezted az életed, azonban valamiért megtörtént.

Hibázunk, botladozunk néha és ez rendben is van, hiszen tanulni jöttünk ide. Nem mindig tudjuk azonnal, hogy mi volt a fő probléma és ha még észre is vesszük, nem biztos hogy olyan könnyű tenni ellene. A személyiségünk formálása nem mindig fájdalom mentes és nem is gyors folyamat, de annál nagyobb a siker.

Nagyon fontos a belátás és a hibák kijavítása, mert amíg ez nem történik meg nehéz lesz tovább lépni vagy rendbe hozni az elrontottat. Amikor megbántunk valakit vagy ok nélkül vagyunk gorombák az nagyon rosszul esik annak, aki kapja és bár bocsánatot kérünk talán, de mégis nehéz túllépni a sértésen. Nem szabad azt gondolnunk, hogy azért mert mi most bocsánatot kértünk, köteles az a másik fél mindent elfelejteni és túllépni rajta. Talán túllép talán nem, de nekünk türelmesnek kell lennünk és tovább haladni önmagunk megváltoztatásán.


Sokszor egy szakítás nem végleges csupán figyelmeztető, hogy: - Most már elég ez így nem jó, kérlek változz meg! Ha nem teszed nem látsz többet.
Komolyan kell venni a jeleket, mert sokszor nehéz már rendbe hozni a kisiklott kapcsolatot, de mindenképp meg kell próbálni. Két ember formálja, alakítgatja egymást és nem szabad azonnal leépíteni valakit csak mert nem tudja azonnal az igényeinket kielégíteni vagy mert hibái vannak.

Amikor szeretünk valakit, amikor a szívünkbe zárunk egy embert, akkor sok mindent el tudunk nézni neki, de csak olyan dolgokat, amik nem állnak szöges ellentétben az elveinkkel és elvárásainkkal. Mindannyian tele vagyunk hibákkal és sok a dolgunk még magunkkal, de nem mindegy azok milyen fajsúlyú hibák. Ezt mindenkinek saját igényei szerint kell eldönteni, mert nem vagyunk egyformák. 

Legyünk türelmesek és toleránsak, bízzunk a párunk önértékelésében és változásra való hajlamában. Merjük elmondani, ami bánt minket és merjünk kérni, mert csak így ismerhetjük meg egymást és az igényeket.

 A boldogság ott rejtőzik minden pillanatban, a varázsló pedig te vagy, aki kivarázsolja onnan.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése