2012. március 18., vasárnap

Kéretlen tanácsok


Néha nagyon kis dolgokon lehet összeveszni a párunkkal és eléggé el tud fajulni a vita, pedig ha picit figyelünk, akkor elkerülhető. Mik azok a kis dolgok?

Először is a férfiak nem szeretik, ha megkérdőjelezzük a hozzáértésüket ahhoz, amit épp csinálnak. Nehezen tűrik, ha fölényesen megjegyzi a nő, amikor pont valamit elrontanak vagy még el sem kezdik, hogy: - Én ezt jobban tudom, ezt nem így kell. Majd én mutatom. Na ez általában kiveri a biztosítékot! Mi csupán önzetlenül segíteni szeretnénk és gyorsabban eredményre jutni, de a férfiak ebből presztízst csinálnak és nehezen viselik a kioktatást. Érthető is, hiszen szeretnének a helyzet magaslatán állni és gondoskodni rólad, épp ezért mindent elkövetnek, hogy bízz bennük.

Nem szabad soha egy férfinak tanácsokat osztogatni, csak ha azt kéri. Ez törvény :), mert különben a lavina elindul és nehéz megállítani. Ha együtt vagy valakivel, akkor azért vagy vele, mert elfogadod őt a döntéseivel együtt. Természetesen van olyan helyzet, amikor egy nő hetedik érzéke működik és nem hagyhatja bajba sodorni magukat és ha látja, hogy itt most bizony neki kell átvennie az irányítást, akkor lehet. 

Azonban sok nőt látok, akik még abba is beleszólnak, hogy mikor indexeljen a párjuk vezetés közben, vagy jobban szerelik össze a bútort... Egy nőnek éreznie kell, hogy a férfiaknak az a legfontosabb, hogy elfogadd a döntéseit és ne kételkedj annak hitelességében. Hagyd dönteni és dominálni, mert egy férfi dolga a vezetés és a nőnek pedig a követés.


Hiszen erre vágyunk: - Mikor jön egy erős, okos férfi, aki megmondja végre mit kell tenni? Nem nekem kell mindenben döntenem és nem nekem kell megszerveznem az életünket.  Ha erre vágyunk, akkor fogadjuk is el, amikor ott van egy karakteres férfi, hogy hallgatnunk kell rá és elfogadni a döntéseit. 

Ha egy férfi okos és intelligens úgyis fogja tudni, hogy miben van a te erősséged és miben neki a gyengesége és fog hagyni téged abban érvényesülni. Egy okos nő és egy okos, érzékeny férfi között ez nem lehet probléma, hiszen mindenki tudja a szerepét. Segítsük egymást, de ne okoskodjunk feleslegesen és ne akarjunk mindig mi dönteni mindenben, mert az csak elégedetlenséghez és rossz hangulathoz vezet.

A férfi figyeli a nő igényeit és megtesz mindent, hogy elégedetté tegye, de a nőnek is figyelnie kell, hogy elfogadja és hagyja érvényesülni a párját. Ez a harmónia egyik lényege és bár néha nehéz és a hosszú független évek alatt a rossz beidegződések még élnek egy ideig, de ha figyelünk és érzékenyek vagyunk, akkor nem lesz baj.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése