2012. március 2., péntek

Egyedül is kiegyensúlyozottan


Amikor valamilyen kedvezőtlen esemény történik velünk, többnyire akkor szoktunk elgondolkodni azon, hogy mit rontottunk vajon el. Hol csúszott hiba a párkapcsolatba, hiszen eddig olyan szép volt? Mit nem vettem észre? Biztos, hogy szép volt az elején is? Lehet, hogy észrevetted csak szemet hunytál felette?

Én azt gondolom, hogy már sokszor a kapcsolat elejében benne van a folytatás menete és lehet tudni a jövő alakulását. Sokszor nem csúszik be semmilyen hiba, egyszerűen nem vagyunk összeillők azzal az emberrel és ezt az elején is tudtuk, de áltattuk magunkat. Miért áltatjuk magunkat? Miért csapjuk be szándékosan önmagunkat?

Azért, mert nem akarunk egyedül lenni és ezért olyan tulajdonságokkal ruházzuk fel az illetőt, amilyen ő soha nem volt és talán nem is lesz. Miért nem tudunk egyedül élni? Mitől félünk és miért hisszük azt, hogy így könnyebb lesz? Miért lenne könnyebb egy hozzánk nem illő férfi oldalán?

Legtöbben azért nem akarnak egyedül élni, mert nincsenek jól önmagukkal. Ha jóban lennének, akkor az egy megfelelő "társaság" lehetne. Önmagunkat a nap 24 órájában kell elviselni és ez valóban nehéz, ha nem tudod magad szeretni. Ezért kell egy társaság, aki mellett könnyebb. 

Csakhogy az nem lesz könnyebb. Olyanná kell válnunk, hogy szeretni tudjuk magunkat és így mások számára is szerethetővé váljunk. Ez az első lépés.

A következő az, hogy tudnunk kell, hogy mit akarunk és az alá a mérce alá nem megyünk. Egyszerűen nem állunk le olyan férfi mellett, aki nem felel meg ennek az elképzelésnek. Ha azt hisszük, hogy megváltozik és majd csak elviselem valahogy, addig sem vagyok egyedül, akkor tévedünk.

Fel kell nőni és meg kell érni egy igazán jó kapcsolathoz és nem ciki, nem szégyen, ha még nincs. Sokkal rosszabb, ha nem megfelelő társ mellett szenvedünk és várjuk a csodát. Változni és készülni egyedül kell és ha elkészültünk, akkor jöhet a társ is.

Ahogy mindent tanulni kell az életben úgy ezt is. A nővé válás és a jó társ megtalálása mindenkinek egyéni és nincs időhöz, korhoz kötve. Nem sürget az idő és nem késtél le semmiről, ezt el kell hinned. Az egyedül töltött időt hasznosan és tartalmasan érdemes eltölteni nem pedig kétségek és ragaszkodások között. Szabadítsd fel magad az elvárásaid alól és próbáld meg csak egyszerűen élvezni a létezésed.


 Ezt az időszakot önmagunk harmonizálására és megismerésére szánjuk, hogy minket se kelljen majd a férjünknek megváltoztatnia, mert már egy földre szállt angyalok vagyunk.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése