2018. augusztus 30., csütörtök

A szerelem hívásaA párkapcsolatod milyensége kizárólag azon múlik, hogy te hol tartasz, mit értettél meg magadból és mennyire ismered a másikat. Nem csak az az egy személyt, hanem a másik nemet. 

Nagyon fontos tudnunk, hogy hogyan működik az ellenkező nem, milyenek a férfiak, hogyan működnek a nők, mi kell a harmónia megtartásához?

Az első, ami nélkül nincs semmi a SZERETET. 

Szeretni tudni kell, ahogy a szeretetet fogadni is tudni kell. Olyan jó lenne, ha mindannyian egy ilyen szeretet csomaggal indulnánk neki az életnek a szülői ház elhagyásával és ezt már nem kéne tanulnunk. 

Sajnos nem így van, de nem baj. Táruljunk ki és áramoltassuk azt a bennünk szunnyadó elfogadó és könnyed szeretetet, amitől a másik megnyugszik és boldog lesz. És ha ez megvan, már csak építkezni kell erre az alapra. 

Építsünk rá: figyelmességet, humort, elfogadást, törődést, a másik szabadon lélegzését, ölelést, meglepetést, ha kell vitát és konfrontálódást, hitet és még több szeretetet.

Hogy mindezt hogyan? Sok türelemmel, hittel és elszántsággal. Döntés kérdése! Ahogy minden az életben, amit végig szeretnél csinálni. Nem hagyhatod félbe a ház építését sem csak mert nincs kedved, elfáradtál. Pihenj és csinál tovább. Töltekezz és megújulva építsd tovább. Menni fog és elkészül. 

Amilyen te vagy, ahol tartasz az önismeretben és a magaddal való harcban olyan a körülötted lévő világ is. Bármennyire is nehéz ezt elhinni így van. Ez a legnehezebb felismerés az életünkben. Mi magunk alakítjuk, szőjük a sorsunkat, a körülöttünk lévő hálót, hogy ebbe belegabalyodunk-e vagy kényelmes menedékké válik, az rajtunk múlik.

Épp ezért az első feladat mindenek előtt, saját magad egyenesbe hozása. Nem torz tükörrel, hanem hiteles, tiszta önismerettel. Ha ez megvan, akkor következhet a párkapcsolat, ami legalább akkora feladat viszont annyi öröm van benne, hogy észre sem veszed mennyi áldozatot hozol, hiszen triplán kapod vissza a párodtól.

Ha a szerelem megszólít, ha érzed minden érzékszerveddel (eszeddel is), hogy ő az az ember, akit szeretni akarok egy életen át, akkor ne félj belevágni még akkor sem, ha sérülni fogsz. Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése