2012. március 8., csütörtök

Félmegoldások helyett


Észrevetted, hogy amikor őrülten és szinte vakon szerelmes vagy, akkor szebbnek látod a párod, mint mások? Amikor szerelmes vagy belelátsz sok-sok mindent az imádott emberbe, ami talán nincs is benne. Amikor szerelmes vagy fölnézel rá és kétséged sincs afelől, hogy tökéletes és eszményi. Isteníted és különlegesebbnek hiszed mindenkinél.

Aztán egyszer csak, amikor már kicsit távolabb kerülsz tőle és már nem nézel túl az értékein, akkor látod őt igazán. Észrevetted már, hogy amikor már vége a kapcsolatnak, akkor olyan átlagosnak, kissé megkopottnak és unalmasnak látod őt? Hogy lehetséges ez, hiszen annyira odavoltál érte?

A vak és őrült szerelmek nagyon félrevisznek és a tisztánlátásunkat elhomályosítják. A vak szerelem nem túl biztonságos, főleg ha ebben a fázisban kötsz életre szóló kapcsolatot valakivel, hiszen épp hályog van a szemeden. Várjunk kicsit, amíg kitisztul a kép és nem csupán beleképzeljük a párunkba az értékeket, hanem valóban ott is vannak azok a csodás tulajdonságok.

Olyan jó lenne, ha a legnagyobb szerelem és szenvedély közepette lenne valaki, aki elránt a veszély elöl! Ez a valaki azonban saját magad leszel. Te leszel az az ember, aki annyira okos és figyelmes, hogy megvéd téged attól, hogy ne kövess el égbe kiáltó hibákat. Saját magad tudod megvédeni az életedet a csapdától, amibe ha besétálsz nem könnyű kimászni, de olykor megesik mégis és akkor viszont lesz erőd javítani.


Az első pár hónap egy kapcsolat elején a rózsaszín ködös időszak, amikor olyan tökéletes és mesés minden, hívogató és kecsegtető, csalogató és döntésre ösztönző. Az érzés lehet megalapozott is akár, de azért adjunk magunknak és a párunknak még egy kis időt arra, hogy jobban megismerjük egymást. Nem lehet olyan sürgős semmi, hogy ne várjuk meg a nagy tűz lecsendesedését és parázs mellett végig gondoljuk a jövőnket. 

Érzed, hogy milyen jó megfontolt és okos döntéseket hozni? Mennyire jó felelősségteljesen élni és gondoskodni magadról és a sorsodat irányítani? Csodás érzés tudni, hogy rajtad áll az életed alakulása. Mindig van lehetőséged jobban dönteni, van időd és rálátásod az életedre.

Ne hidd, hogy ha ezt kihagyod nem kapsz újakat: - Bár nem tökéletes, de ki tudja mikor lesz jobb? Nem kell félmegoldásokkal beérned. Van és lesz is még lehetőséged, ha ez a mostani még nem ideális. Olyan jó lesz megélni minden szép közös élményt együtt a pároddal. Azzal az emberrel, akire mindig is vártál és aki meg is fog érkezni, ha türelmesen és erős hittel kivárod őt.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése