2012. március 25., vasárnap

Ne keresd és megtalál


Itt a nyár szinte - legalábbis olyan szép az idő - és az emberek szeretnek romantikázni és kézen fogva andalogni együtt. Ilyenkor kicsit mindenki szenvedélyesebb és türelmetlenebb, hogy mikor lesz végre neki is párkapcsolata.

Már írtam erről, de mindig aktuális azt hiszem, hogy kár olyan lázasan keresni, kutatni. Eljön, betoppan hozzád is, ha időszerű lesz az életedben, de akkor viszont ott kell állni készen. Sokszor annyira keresünk és szinte már a kereséssel vagyunk csak elfoglalva, hogy amikor ott egy ember, aki nagyon is figyelemre méltó, akkor nem értékeljük megfelelően. A keresésben csak elfáradsz és felesleges időtöltés is. A kincsek és értékek ott vannak előttünk sok esetben, de annyira nehezen látjuk meg, mert mindig csak távolra fókuszálunk, pedig a lényeg nincs olyan messze olykor.


Először a legközelebbi, amire fókuszálnunk kell, az önmagunk. Mi milyenek vagyunk? Milyenek az elvárásaink és annak meg tudunk-e felelni? Nekünk miben kell még változni ahhoz, hogy igazán jó társak tudjunk lenni, ha eljön az ideje? Nem véletlenül vagyunk egyedül az biztos és nem feltétlenül hiba ez. Ha valami nincs, akkor majd lesz vagy nincs helye az életünkben. Semmiképp sem véletlen.


Tudom, hogy ezt nehéz feldolgozni olykor, de próbáljuk meg élvezni az életünket és járjunk el szórakozni, gyűjtsünk élményeket, ismeretségeket, de ne mindig a párkapcsolat reményében, hanem csak úgy. Ugyan is, ha egy buli nem hozza a várt eredményt és nincs életre szóló szerelem aznap este, szomorú leszel, pedig lehet hogy egyébként a buli jó volt.Ha nem akarunk eredményt, hanem élünk ahogy tudunk és gyűjtjük a szép és tartalmas tapasztalatokat, akkor sokkal szebb életünk lehet akár egyedül is.


Ne szomorkodj mindig, ne görcsölj rá a párkapcsolatra, hanem építgesd magadat és lazulj el. Készülj fel arra, hogy talán hamarosan teljes fordulatot vesz az életed és minden eddigi tapasztalat beérik és végre kamatoztathatod azt a sok tudást és szeretetet, ami benned van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése