2012. március 27., kedd

Csordogáló kis patakTegnap azt mondta egy barátnőm, hogy nagyítóval kell keresni az igazán erős és karakteres, jellemes és becsületes férfiakat. Van benne valami. Tényleg nem könnyű olyan párra lelni, akiben megbízol és akivel egy utat tudsz bejárni.

Be kell szerezni egy jó nagy nagyítót. Ha ez kell hozzá, akkor ez ne legyen probléma. Senki nem mondta, hogy nincsenek ilyen férfiak csak azt mondjuk, hogy nagyítóval kell keresni. A nagyító pedig a naivitás mentes és képzett hozzáállás egy párkapcsolathoz. Az ön és emberismeret megtanulása azért, hogy olyan társat találjunk, akivel valóban még teljesebb lehet az egyébként is boldog életünk.


Minden embernek érdemes fejlesztenie - sokszor keserű tapasztalatok árán - az érzékszerveit arra, hogy minden szempontból ideális társat találjon. Amikor kikívánkozunk egy kapcsolatból már, de váltani mégsem könnyű, akkor jön egy lehetőség és zsupsz megragadjuk. Azonban, ez csupán megint menekülés valahonnan valahova, de ismét nem adtunk időt magunknak arra, hogy alaposabban megnézzük, tényleg jó-e ez nekünk hosszú távon.

Ha két ember között minden kötelék bomlik majd el is szakad, akkor abból ki kell lépni és csak akkor érdemes új kapcsolatba kezdeni, ha már begyógyultak a sebek és újra teljes értékű emberként tudunk dönteni a sorsunk felett. Nem érdemes nagyon kapkodni és az első adandó alkalmat megragadni, ami látszólag jó, mert megint elcsúszhatunk. Ha lassan csobogsz lefelé, mint egy kis patak, akkor is beleérsz majd a nagy folyóba hidd el és összeolvadsz vele, csak légy türelmes és higgy magadban.


A saját érzékenységünket kell még jobban fejleszteni és az önértékelésünket növelni, mert ezáltal leszünk felelősségteljes emberek. Minden tapasztalat hasznos és a tévút is tartogat sok tanulságot, de ha lehet egyre kevesebb legyen ez és több a tiszta és fényes ösvény, ami szebb és jobb utat biztosít nekünk. 

Életünk útja során sok helyen járunk és sok emberrel ismerkedünk meg. Minden és mindenki ad nekünk valami útravalót, amivel gazdagabbak leszünk és tapasztaltabbak. Ezek a mi kincseink, amiből összeáll a sorsunk, életünk története. Jó utat neked is!  

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése