2012. március 14., szerda

Lélekgondozás


Itt a tavasz és vele együtt a kertészkedés ideje ismét. Lehet ültetni és várni nagy örömmel, hogy mikor bújnak ki a virágok és mutatják meg az illatukat és színeiket nekünk újra. Nem nagy titok, hogy amit elültetsz, az fog kihajtani. Egy tulipán hagymájából soha nem lesz rózsa és egy fűmag sem fog amarilliszt virágozni. Egy szép és okos közmondás jut eszembe: " Ahogy vetsz úgy aratsz" 

Igaz ez a lelkünkre is. Amilyen gondolatokat dédelgetsz, olyan lesz a megvalósulás is. Amit megteremtesz, abban kell élned is. Ha építő és segítő szándékú vagy, akkor körülötted a légkör és a világ is olyan hangulatú lesz. Amit adunk azt kapjuk, nem többet és nem kevesebbet.

Elvárhatunk mi nagy eredményt és szeretetet, de hogyan kapnánk meg, ha nem tettünk bele mindent. Szövögethetünk nagy terveket, de ha nem vagyunk rajta az ügyön, akkor nehéz lesz elérni. Ha őszintén és hitelesen éljük az életünket és nincs bennünk kétely és ravaszság, akkor azt is fogjuk visszakapni.


Igaz ez a szerelemre és mindenféle kapcsolatokra is. Nem várhatunk tiszteletet és figyelmet, odaadást és segítséget, ha mi nem cselekszünk hasonlóképpen. A felszín alatt mindig megmutatkozik a valódi szándék és ez az, ami fontos. Nem számít mit mondasz és mik a terveid, mit ígérsz és mire vágysz, ha soha sem a megvalósításon dolgozol. Álmodozhatunk, de ha nem hiszed el, hogy képes vagy elérni, akkor csupán álmodozás marad. Ígérhetnek neked kecsegtető dolgokat, de ha azt nem váltják be, akkor nem fogsz hinni többé. 

Legyünk a lelkünk kertészei és gyomláljuk ki a már felesleges és zavaró, nem oda való gondolatokat, tulajdonságokat és ültessünk helyette új és friss, pozitív változásra serkentőket.

 Ápold és gondozd, locsolgasd és dédelgesd és amikor eljött az ideje, arasd le a termést. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése