2012. március 21., szerda

Képes vagy rá


Elképzeljük az életünket, álmodozunk és tervezgetünk és vagy sikerülnek a dolgok vagy nem, de mi szeretünk álmodozni. Nem mindent tudunk szerencsére befolyásolni, mert akkor nagy lenne a káosz. Az biztos, hogy van valaki, aki sokkal jobban ismer és pont ezért tudja, hogy mire vagy szükséged: Isten

Amikor kitűzünk magunk elé egy célt, akkor elkezdünk járni egy úton, amit remélünk, hogy oda vezet minket és elkezdődik a kaland. Ez az az út, ami tele lesz jelekkel, tanításokkal, felismerésekkel és időközben - jó esetben - meg is tanuljuk ezeket értelmezni. Legtöbbször maga az út sokkal érdekesebb és tartalmasabb, örömet adóbb, mint a vágyott cél. Ez azért lehet, mert időközben mi is változunk és talán azt is tudjuk, hogy amikor a célt kitűztük még éretlenek voltunk. Viszont a változás útja sok meglepetéssel jár és még több hasznos tapasztalattal.

- De szeretnék pilóta lenni! De jó lenne szállodatulajdonosnak lenni! Milyen jó lesz, ha ismert zenész leszek! Aztán persze majd kiderül, hogy mire vagy alkalmas, mi a jó neked és az addig vezető út mit tartogatott számodra. Nem ismerjük magunkat sokszor és fogalmunk sincs mi lenne hozzánk megfelelő hivatás vagy épp milyen az ideális társ nekünk. Alul vagy épp túlértékeljük magunkat és nem vagyunk a helyünkön sok esetben, de a jelek - még ha nem is mindig nyilvánvalóak -, de mutatják az utat. 


Azt gondolják magukról némelyek, hogy nem lehetnek addig boldogok, amíg ezt-azt nem érik el, mert addig senkinek érzik magukat. Hát nem mindig kapjuk meg, amit szeretnénk, de attól még vagyunk valakik. Ha túlzottan instabillá válik a személyiséged amikor nincs melletted egy férfi az nem jó. Ha csak a hivatás beteljesítésekor érzed magad fontos embernek, az helytelen. Ha csak anyaként tudod magad elhelyezni ebben a világban és amikor ez nem adatik meg, akkor összeomlik az önképed, az szomorú. 

Lelkek vagyunk, örök lelkek. Mindannyian ezt gyakoroljuk, hogy hogyan tudunk boldogok és teljesek lenni a körülményeink ellenére is. Elégedettek és szeretetteljesek akkor is, ha látszólag semmi okunk nincs rá. Nehéz, de a feladat szép és elkerülhetetlen, mert mindig lesz okunk szomorkodni és rettegni, de minek tennénk, amikor tudjuk, hogy Isten kizárólag jót akar nekünk. Ez akkor is megmutatkozik, amikor épp szorult helyzetben vagyunk, hiszen az is egy tapasztalat és egy jó lehetőség magunk alakítására és tökéletesítésére.

Van, amit magkapunk és van amit soha sem, de egyet biztosan megkaptunk: képességet a boldogságra!  
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése