2018. február 1., csütörtök

A szív hangjaHallgass a szívedre! Hallgass az eszedre! Milyen sokszor hallottuk már ezeket a jó tanácsokat, de vajon melyikkel járunk a legjobban?

Én személy szerint az mondnom, hogy mindkettőre kell hallgatnunk ahhoz, hogy jól döntsünk. 
Ha csupán a szívünkre hallgatunk sajnos fennáll a veszély, hogy a szenvedély,  szerelem és az ezzel járó rózsaszín köd elhomályosítja a józan ítélőképességünket. A szívre hallgatni fontos, de az eszünk, az intelligenciánk használatával együtt.

Szeretni olyan embert, akit az eszünkkel, a józanságunkkal és a szívünkkel együtt is vonzónak találunk sokkal jobb és biztosabb érzést ad.

Olyan sok baj lehet abból, ha csak az eszedre hallgatsz, mert hát akkor hol a szeretet, az önzetlenség és az odaadás. Megjöhet persze közben is mindez, de nagyon kockázatos. Kell szeretni, vonzódni, vágyni, talán még szerelmesnek lenni is, bár ennek hiánya még nem zárja ki a többit.

Hallgass minden érzékszervedre. Vesd be magad és légy igazán kifinomult érzékkel rendelkező ember, aki nem téved, mert őszinte magához és mert szereti magát annyira, hogy a legjobbat akarja magának.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése