2011. október 12., szerda

A női lélek rejtelmei


Egy nőnek fontos a biztonság és a megbízható társ közelsége. Ha nem elég stabil a kapcsolta, ha sok a kérdőjel és a tisztázatlan helyzet, akkor elveszíti a talajt a lába alól.

Éreznünk kell a szeretetet és a gondoskodást. Nagyon nehéz egy nőnek egy kapcsolatban úgy élnie, hogy nem kapja meg a társától a gyöngéd odafigyelést. Viszont mindent megteszünk, ha biztonságban érezzük magunkat egy férfi mellett. Még a legkeményebb nőből is kihozza az érzékeny és lágy oldalát, ha tudja és látja, hogy mindent megtesznek érte.

Például mi soha nem tudjuk megunni a "szeretlek" szócskát, ezt napjában többször tudjuk mondani, hallani. Állandóan szeretnénk még többet, még még :) Na persze ez nem lehetséges, de a férfiaknak tudniuk kell ezt és nem azt gondolni, hogy micsoda elcsépelt szó, minek mondjam hiszen úgy is tudja. Nem tudjuk, ha nem mondják. Számunkra soha nem lesz elcsépelt és unalmas ez a szó :)
A férfiaknak hagyniuk kell azt is, ha azt szeretnék, hogy önazonosak legyünk, hogy néha babusgassuk őket. Igen, ez furcsa talán, de bennünk nagyon erős az anyai ösztön, ezért nem szabad ezt elnyomni. Természetesen nem kell túlzásba esni, de hagyni kell megnyilvánulni ezt az alapvető tulajdonságot is. Akár van gyerekünk, akár nincs, akkor is ki akarjuk élni rajtuk olykor.


Ahogy azt is tudnia kell egy férfinek, hogy mikor kell hallgatnia. Ebből sok félreértés lehet. Mi nők panaszkodunk és csak árad belőlünk az elégedetlenség mondjuk a munkánkkal kapcsolatban, de ez nem olyan tragikus. Csupán kiakadtunk aznap és el akarjuk mondani. Arra van szükségünk, hogy a vállára boruljunk a párunknak és cirógatva meghallgasson minket. Nem akarunk mi logikus tanácsokat hallani és okos okfejtéseket, egyszerűen csak megértést abban a pillanatban. Ennyi! Itt sok férfi elcsúszik, mert merő jóindulat által vezérelten okos, praktikus megoldásokkal áll elő, ami olaj a tűzre sajnos abban a pillanatban. Csendben kell maradni és figyelni, simogatni. Ez a dolga egy férfinek ilyenkor :) Éreznünk kell a szeretetet és a figyelmet, mert különben csokival vagyunk kénytelenek pótolni azt :)


Az apróságok is fontosak és nem lehet elbagatellizálni őket. Szeretjük a szép ruhákat, bármennyi is van, kell még mert nekünk több igényünk van a változatosságra, mint a férfiaknak. Ezt nem illik elnyomni, hanem el kell fogadni, mert nem lesz ez másképp soha. Ha 100 ruhánk van, akkor is azt érezzük, hogy nincs semmink, mert már mindegyik volt rajtunk sokszor és nem ad már semmi pluszt. 

Na és a pletyka!  Pletykásabbak vagyunk és szenvedélyesebbek, szeretjük kritikával illetni a másik nőt, kibeszélni a dolgokat részletesen. Nekünk nem elég 2-3 mondatban letudni az elemzést, hosszasan szeretjük analizálni az eseményeket vagy bármit. Ha belénk fojtják a szót úgy érezzük el vagyunk nyomva. 

Ha korlátozva vagyunk a beszédben, akkor úgy érezzük nem figyelnek ránk és nem fontos a véleményünk. Nem tudunk kibontakozni eléggé, hiszen a nőknek a csacsogás és az elemzés eléggé központi dolog. :)

És a legfontosabb, a védelem! A magabiztosságunkat és önbizalmunkat abból nyerjük, hogy egy olyan férfi van mellettünk, aki gondoskodik rólunk és hűséges hozzánk. Akiben megbízhatunk, mert állhatatos és erős jellemű. Nem csapong és nem gyengül meg a gondok alatt. Egy férfitől - magam részéről - tanulni akarok és felnézni rá.  Egy nő soha nem lesz annyira összeszedett és okos, mint egy férfi. Egy igazi férfi, tudja a megoldást adott helyzetben és cselekszik is. Nem szentimentális és túláradó, hanem higgadt és reális.  Mi pedig követjük, mert bízunk benne. Követni kell, hagyni, hogy vezessenek minket, de nem az orrunknál fogva, hanem a kezünk és szívünk által. 

Válassz olyan férfit, aki legalább annyit törődik a lelkeddel, mint te a sajátoddal. Aki ismerni akar és alkalmazkodni, mert ő is a harmóniára törekszik.

Ilyen férfi mellett érdemes élni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése