2012. március 15., csütörtök

A madárka neked is énekel


Nem árt néha rendet tenni az életünkben. Mi az, ami elavult már és nem segít engem, inkább hátráltat? Hogyan állok a kapcsolataimmal és ki az, aki érdekből van mellettem és ki az, aki valóban barát? Milyen a párkapcsolatom? Megbecsülnek engem, szeretnek és tisztelnek vagy csupán az egyedüllét elől menekülök?

Újul a természet, életre kel az eddig alvó növényvilág is. Mi is kikukucskálunk az ablakon és látjuk a simogató napfény mosolyát. Minden szebbnek és könnyebbnek tűnik, amikor a nap ránk nevet. Nevessünk mi is és adjunk egy újabb esélyt magunknak. 

Vegyünk elő egy papírkát és írjuk le, hogy mivel vagyunk elégedettek és mivel nem. Mi az, amit megcsináltam már a terveim közül és mi az, ami még várat magára. Mi az, amiről le kell mondanom. A tavaszi nagytakarítás új lehetőségeket nyújt és felszínre kerülnek olyan dolgok is, amikről már megfeledkeztünk. 

Vannak párok, akik nem beszélik meg a problémáikat csak gyűjtögetik és várják a csodát, de az nem jön magától. Ha összegyűjtötted a sérelmeidet, mit akarsz kezdeni vele? Hol tárolod és mi lesz a sorsuk? A lelked nem bír el sok elfojtott vágyat és bántást, ki nem mondott sérelmeket. Amikor bánt valami, akkor beszéljétek meg és ne várjatok hónapokat és éveket, mert addigra már nem emlékszel az okra csak a hangulatra, amit érzel iránta.


Egy otthon akkor jó, ha tiszta, ahogy a lelked is akkor vonzó, ha nem hordoz felesleges gyűlöletet és kárt okozó sebeket, szennyeződéseket. Sokkal kevésbé nehéz azonnal kibeszélni a problémákat, mint később sértődésből és megalázottan. Az örök halogatás, a problémák magad előtt görgetése sok erőt és energiát vesz el tőled és nem tudsz figyelni fontos dolgokra.

Egy párkapcsolatban is adódnak kisebb-nagyobb gondok, de a szeretet és az összetartozás érzése átsegít titeket, ha megtisztelitek magatokat és a másikat is azzal, hogy őszinték vagytok. Ha nem tudsz az lenni, ne is várd magad felé sem. Ha mégis megkapod, fogd fel nagy kegynek és tanulj belőle. Meg kell tanulni ezt is: hogyan álljunk ki magunkért és a véleményünkért, az igazunkért. 

Nézz szeretettel a párodra és magadra és hidd el, hogy rajtad múlik, milyen pillanatokat éltek meg együtt vagy akár egyedül.

A nap rád is süt, a madárka neked is énekel és a lehetőség neked is adott, hogy boldog légy! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése