2012. március 26., hétfő

Ne árts magadnak


Nagyon lelkesítő olyan emberekkel találkozni, akik elégedettek és bár tudják, hogy van mit tenniük még a természetükkel kapcsolatban, de mégis elégedettek. Megnyugvást találni nem mindig könnyű és van feladat bőven, de sokkal könnyebb elfogadónak és türelmesnek lennünk magunkkal szemben is.

Nagyon sokat írtam már a lelki béke fontosságról és arról, hogy ha hajszoljuk magunkat és nem adunk időt magunknak a dolgok beérésére, akkor sokat hibázhatunk. Mégis ez az, ami azt látom, hogy a legnehezebb: kivárni. Valahogy én is mindig elébe akartam menni a dolgoknak és azt hittem, hogy ha kezembe veszem a dolgokat, akkor jobb lesz. Mindent nem lehet és nem is kell.

Nekünk nincs semmi dolgunk, mint az életünket, jellemünket úgy alakítani, hogy magunk és mások hasznára váljunk. Ha hasznos dolgokat teszek, ha segítek másoknak és magamnak, amikor arra szükség van, akkor nagyon jó érzések fognak eluralkodni rajtam. Rájöttem, hogy ha kedves vagyok és őszinte, ha egyszerűen csak tisztességesen teszem mindenben a dolgom, akkor nem érhet önvád és mások vádja, hogy szándékosan ártok. Persze még így is sokszor követünk el hibát és teszünk magunk és mások ellen olykor. 


Ha tudod, hogy valami nem jó neked, ha érzed, hogy ártó és rossz a hangulatod tőle, akkor végig kell gondolni, hogy hogyan kéne másképp csinálni. Ha a lelki békénk útjában áll valami, akkor nem megszokni kell a rosszat, hanem eltüntetni az útból az akadályt. Bármilyen legyen is az, nem állhat a boldogságod útjába. A boldogság pedig nem pillanatokra látogat meg, hanem állandó vendég lehet nálad, ha akarod.

Tartsd magad mellett, próbálj uralkodni magadon és az indulataidon, ne pedig más vegye át ezt a szerepet. Az életed a tied és neked is kell azt irányítani, az pedig csakis a jó úton lehet, mert miért is akarnál magadnak ártani.

Ne árts másoknak, ne árts magadnak és akkor nagyon szép világ fog körül ölelni téged, engem, minket! 
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése