2012. február 28., kedd

Olcsó bókok


Mire van szükséged? Mit vársz egy férfitől? Elég, ha az udvariasság csak nyomokban van jelen, vagy ennél azért kicsit többet is szeretnél?

Észrevettem, hogy manapság a nők el vannak attól ragadtatva, ha egy férfi kinyitja az ajtót előttük vagy elveszi a csomagjukat, lesegíti a kabátjukat... Azt gondolom azonban, hogy ezt még azok a férfiak is megteszik, akik csöppet sem lesznek veled később udvariasak, sőt még tekintettel sem lesznek rád bizonyos helyzetekben. Nem szabad bedőlnünk annak, ha valaki olcsó hatásvadász módszerekhez nyúl, hogy meggyőző legyen. Aki bekapcsolja magán az udvariaskodó gombot, hogy hasson rád, majd kinyomja ha úgy van kedve azzal nem árt óvatosnak lennünk.


Kicsit lássunk mélyebbre, amikor megismerkedünk valakivel. Nem elég csupán a felszínt érinteni, mert az nagyon vékony kis rész és nem mutatja meg magát az egész embert. Igen, egy férfi kinyitja előtted az ajtót, mielőtt beül az autóba téged ültet be, igen elveszi a csomagodat, de ez az alap. Ezt még egy jól nevelt kisfiú is tudja és nem kérdés, hogy ez a helyes. Ám ettől az életben többre van szükségünk.

Talán néha nem nyitja ki az ajtót előtted viszont mindenben támogat és melletted áll. Figyeli az igényeidet és érdekli, hogy neked mi a legjobb és mivel tud elégedetté tenni. Pont úgy, ahogy az neked jó. Nem, ahogy neki kényelmes, hanem ahogy neked. A szeretet ezer formáját megmutatja számodra és meggyőzően, nem holmi hatásvadász hódítóként.


A legrosszabb, amikor erényt kovácsolunk a negatív tulajdonságokból. Hajlamosak vagyunk sajnos erre is. Ha egy férfi dicsekszik és felvág, hogy mennyi nő volt az életében és ő mennyire tapasztalt, az számomra csak azt mutatja, hogy inkább éretlen és kissé link, aki ezzel még dicsekszik is. Mindenképp visszatetsző és nem értékes tulajdonság. Nem is beszélve arról, hogy még így sem sikerült elsajátítani a nő lélek rejtelmeit, különben soha sem beszélne a hódításairól. Egy úriember ilyet nem tesz! Semmit sem tud a nőkről a férfi szerepről meg még annyit sem, csupán kitűnően manipulál, ami természetesen nagyon veszélyes.

Amikor egy olyan férfivel találkozunk, akiről messziről látszik, hogy inkább gyűjtögeti a női szíveket és nem pedig egyért akar küzdeni, akkor nem vagyunk jó helyen. Kicsit legyünk kevésbé szentimentálisak és a kis érzékeny lelkünket óvjuk az ilyen férfiaktól. A szép szavak csak akkor érnek valamit, ha tett is követi őket.

Az üres ígéretek és olcsó bókok mit sem érnek valódi bizonyíték nélkül, az pedig a hűségben és az állhatatosságban mutatkozik meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése