2012. február 7., kedd

Életed minden napján...

 
Milyennek kéne lennünk ahhoz, hogy boldogok legyünk és a párunkat is boldoggá tegyük?

Először is igaznak és őszintének. Amikor jön egy kecsegtető és kihagyhatatlan lehetőség az életedben, akkor nem árt ha megnézed, hogy tényleg az-e, aminek látszik. Valóban ő az az ember, akivel az álmaidat megélheted vagy csupán a látszatra adsz? Őszintének kell lennünk magunkhoz. Sok a csábítás és a csillogó felszín, de mi van alatta? A felszín alatt megbújhat sok olyan fontos részlet, amit nem veszel észre, mert türelmetlen vagy és nem szánsz időt a megismerésére. 

 
Türelem! Ez nagyon nehéz és sok-sok önkontroll kell hozzá. Nekem is ez a legnehezebb lecke még mindig, pedig már sokat változtam. Egy nő többnyire nem tud várni. Azonnal fel akarja venni az új ruhát, rögtön meg akarja kóstolni az ételt, most akarunk menni és nem később. Most most... Ha itt egy lehetőség, egy férfi személyében, aki annyira aranyos és lehozza a csillagokat is meg még többet, akkor mire várjak?

Arra, hogy megismerd! Amikor azt hiszed életed legjobb döntését hozod, lehet hogy akkor sétálsz be a csapdába, kalitkába. Sok csapdába esett nőt látok, akit kihasználnak ezek a férfiak, mert megérezték a gyenge pontjukat. Nem ilyenkor kell gyengének lenni, mert ez végzetes lehet. Amikor az életedet egyengeted és próbálod az álmaidat valóra váltani, akkor a részletekben rejlik a titok.

Ha idősebb a férfi nem baj, de akar még gyereket? Meg fogja neked adni azt az örömet vajon? Tisztában vagy vele, hogy ez milyen hatással lesz rád ha mégsem? Ha lusta és trehány, képes leszel egy életen át pakolni utána? Ha gazdag és neked nincs semmid, fogod tudni kezelni a társadalmi különbséget? Ha sokkal gazdagabb vagy, mint ő tudsz majd lavírozni megfelelően az üzletasszony, családfenntartó és a női szerepek között?


Sok-sok kérdés és megannyi megvizsgálandó pont. Fontos tudni, hogy nem árt, ha azonos az értékrendetek, a filozófiátok és a vallási nézet. Nem baj, ha tisztában vagyunk a képességeinkkel és a másik emberével is.
Amikor jön egy helyzet és döntened kell, akkor kérj tanácsot, mások véleményét is kérd ki, mert te nem vagy reális sokszor. Lehet, hogy nem azt a választ kapod majd, amit hallani akarsz, de ne csak magadra hallgass, mert az félre vihet. Annyira el akarod hinni, hogy ez az amire vágytál, hogy nem veszed észre, hogy ez csapda. Próbatétel épp, amit Isten állított neked és te besétáltál. Vizsgáztat.

 
Ami értékes az az őszinteségben és a tiszta, önzetlen szeretetben rejlik. Ha nem ezt adod, akkor nem is azt kapod. Ha számítóak vagyunk és a felszín fog meg, az egyszerű és makulátlan szeretet helyett, akkor csapdában vagyunk. Igen, néha a legdrágább és legértékesebb olyan apró, hogy alig észrevehető. Sokszor nem az a férfi fog boldoggá tenni, akiről te azt gondolod hiszen nem ismered magad eléggé.

Legyünk befelé tekintőek és alaposak, amikor önmagunkat vizsgáljuk. Ahhoz, hogy boldog életet éljünk és a társunkkal is elégedettek legyünk, magunkkal kell békét kötnünk és tisztában lennünk az erőnkkel és gyengeségünkkel, hogy ne érjen nagy meglepetés minket.

Ha kapkodsz hibázol és kijavítani olyan nehéz néha. Türelem és önzetlen szeretet, ebben rejlik a titok! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése