2012. február 11., szombat

Mire vágysz?Mindannyian hibázunk, sokszor magunk is meglepődünk hogyan tudtunk ilyen nagy őrültségeket elkövetni. Aztán szerencsés esetben többé nem követjük el sőt még rendbe is hozzuk. Nem szerencsés esetben azonban újra és újra beleesünk a már jól ismert gödrünkbe és egyre nehezebben evickélünk onnan ki.

Hány és hány tanulságos lecke kell nekünk, hogy megtanuljuk azt? Néha elég sok sajnos, mert nem akarjuk elhinni, hogy amit teszünk az nem helyes és talán lusták vagyunk változtatni. Mindannyiunknak mást kell tanulni, de azt nem árt, mert különben nem haladunk semerre vagy inkább lefelé. Nem vagyunk egyformák és ami az egyik embernek gyerekjáték az a másiknak óriási feladat, pont ezért legyünk toleránsak másokkal, mert mindannyiunknak van elég megoldásra váró feladata.

Hogyan alakítsuk úgy az életünket, hogy kevesebbet essünk bele ugyanabba a csapdába?

Hallgassunk meg nálunk okosabb embereket és próbáljunk meg mi is önsegítő módszereket alkalmazni. Ha többször hibázol, akkor nyilvánvaló, hogy a hiba benned van és nem a férfiban vagy a körülötted lévő emberekben. Ami veled történik, azt te hívod elő, te teremted valamilyen módon.

Ha azt látod, hogy olyan férfit vonzol be mindig, aki nem tudja hogyan kell viselkednie veled és kevés jót ad, viszont annál több fájdalmat, akkor sajnos a hiba benned van. Elhiszed magadról, hogy neked nem jár jobb és ezzel kell megelégedned. Belemész egy rád nézve csak vesztes játékba, mert nincs elég önbizalmad.Meg kell erősíteni az önbizalmunkat ahhoz, hogy megfelelő életet tudjunk magunknak teremteni. Szépet és léleképítőt, magas minőségűt. Ehhez viszont nekünk is képesítettnek és tudatosnak kell lennünk. Annyit nem árt tudnunk, hogy mit szeretnénk és mit egyáltalán nem. Ha valamit nem szeretnénk és tudjuk, hogy számunkra az káros sőt veszélyes, akkor semmiképp sem szabad belemenni. Lehet nagy a vonzás vagy az évekig tartó egyedüllét nehéz, de egy kompromisszumokkal teli élet sem könnyebb.

Ha sorozatos negatív élmények érnek és nem csak a párkapcsolatban, de az élet más területén is, akkor el kell gondolkozni: - Mit csinálok rosszul? A tanulságokat érdemes levonnunk és jobban figyelnünk magunkra, hogy ne legyen ismétlődő vagy egyre rosszabb a következmény. 

Az élet egy iskola, ahol mindannyian tanulunk és Isten a mi tanárunk. Megbukhatunk és újra ismételhetünk, lehetünk kiválóak és igazán jó tanulók. Csak rajtunk áll, hogy mit hozunk ki saját természetünkből és sorsunkból. Sok segítséget kapunk és sok jóindulatot, rengeteg jutalmat és dicséretet, de természetesen csak akkor, ha kiérdemeljük azt.

Nem könnyű. Ebben a világban minden nehéz, de ha már itt vagyunk, akkor próbáljunk meg tanulni a hibáinkból és - bármennyire is nehéz - uralkodni magunkon és a vágyainkon, ha az hátráltat és nehezíti a fejlődésünket.


 

Mindannyiunknak így kéne cselekednie: 

"Ha egy nála kiválóbb emberrel találkozik, akkor legyen nagyon boldog, ha egy nála kevésbé kiválóval, akkor legyen hozzá könyörületes, ha pedig egy vele egyenrangút lát, barátkozzon vele. Ily módon sohasem lesz rá hatással az anyagi világ háromféle szenvedése"   Srímad Bhágavata

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése