2012. február 2., csütörtök

Amikor te irányítasz nem pedig a szenvedélyed


"Az a legszörnyűbb, mikor egy olyan ember miatt vagyok szomorú, aki nem is törődik velem!"

Miért olyan izgalmas a tilos és a veszélyes? Miért kerít hatalmába a vágy és a szenvedély, amikor tudod, hogy belehalhatsz? Miért kergeted a boldogságod, ahelyett hogy megfordulnál és meglátnád, hogy nem előtted van, hanem mögötted? A boldogság nem mindig ott van, ahol gondoljuk. 

Nem minden olyan, amilyennek látszik és a kínzó szenvedés valóban kínzó és nincs benne semmi építő és szívet melengető. A szenvedés az szenvedés és hiába van benne némi jó, arra szinte nem is emlékszel, mert annyi volt benne a rossz és a keserű. A sok sírás és várakozás, a gyötrődés kinek jó és milyen jövő lesz ilyen jelenből? Ezek a kérdések talán nem árthatnak akkor, amikor épp az "őrjítő" szerelmet éled meg és azt hiszed: - Na ez mindent megér, ezért érdemes szenvedni is!


Ez biztos? Tényleg nem számít, amikor tizedszer csapnak be és hazudnak neked? Tényleg nem baj, hogy megint megütött, de persze olyan kedvesen kért bocsánatot a feldagadt arcod előtt térdepelve? Amikor megint nem hívott fel és te csak vársz és vársz türelmesen, mert mindig kimented őt valamilyen okos magyarázattal: - Biztos nem volt térerő. Annyit dolgozott, hogy fáradt volt nagyon. Talán hívott csak nem volt jó az én telefonom.


Amikor egy férfi becsap egy nőt - akiről tudja, hogy szereti őt - az olyan, mint amikor egy gyereknek megígéred a lufit és odaadod neki, de kilyukasztod előtte. Egy férfi, ha be tud csapni és nem törődik az érzéseiddel, ha nem korrekt és önző módon csak az számít, ami neki jó az nem érdemel egy csepp könnyet sem. Ha azt hiszed, hogy az ilyen jellem majd veled épp más lesz, akkor tévedsz. Mit tervezel egy olyan emberrel, aki kihasznál és nem foglalkozik a lelkeddel? Hogy akarsz neki gyereket szülni és miért tennéd ki azt a gyereket annak, hogy egész életében arra várjon mint te, hogy majd egyszer talán beváltja az ígéretét apa.


Amikor férjet, társat választasz egyszerre apát is a gyerekednek. Innentől kezdve viszont már nem csak rólad szól a mese, hanem róla is. Nem mindegy, hogy kire bízod az életét és kitől fogja levenni a mintát majd. A példa legyen olyan, amilyet érdemes követni, nem pedig egy torz árnyék.
Amikor belemész egy izgalmasnak tűnő, de rád nézve veszélyes kalandba - a lelked van veszélyben, mert sérülni fogsz -. akkor nem baj, ha előtte végigpörgeted a filmet. Mi lehet ebből, hova jutok vele és lesz- e happy end? Kellenek a tapasztalatok és a sebek is nekünk olykor, hogy jobban tudjuk értékelni az igazi kincset, de vigyázzunk magunkra, hogy mennyire megyünk messzire és vajon visszatalálunk-e időben.
Jobb egyedül, de kiegyensúlyozottan élni és szépen felkészülni az igazira, mint egy sármos, de kegyetlen férfi oldalán. 

"Nincs tökéletes férfi. Viszont van olyan férfi, aki neked tökéletes lesz."


 
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése