2012. február 5., vasárnap

Kopp kopp. Ki kopog?

 
Talán nincs párod és azt a sok szeretetet nem tudod kinek adni? Talán már úgy érzed, hogy sírnod kell,  mert annyira szeretnél szeretni végre valakit? Mikor és kinek tudnád végre odaadni azt a sok törődést és szeretetet?

Bárkinek, akinek igénye van rá.  Van igény nem is kevés, abban biztos vagyok. Tudom, hogy más, amikor egy férfi van melletted és annak adod a benned lévő összes gyöngédséged, de nem hinném, hogy ez jó megoldás. Hiszen, amikor találkozol végre valakivel már annyi túlcsordult benned az  érzelem, hogy szinte megfojtod őt vele. 

 
Adni mindig lehet valakinek és kell is, hiszen jobban fogod érezni magad. A szüleidnek, a gyerekeidnek, a testvérednek, a barátnődnek, esetleg a kollégádnak. A virágodnak, amit gondozol, a kis állatkádnak ott melletted. Mindig vannak körülöttünk, akik pont a te szeretetedre éheznek és olyan hálásak lennének, ha többet adnál nekik. Talán észre sem vesszük, hogy mennyien szeretnek minket, mert arra koncentrálunk, aki nem.

Mindig lesz olyan, amit épp nem kapunk meg. Mindig lehet hiányérzetünk valami miatt, de miért kéne pont arra koncentrálnunk? Miért ne tudnák arra figyelni és abba tenni energiát, ami van és azt értékelni?


Lehet, hogy nincs párkapcsolatod pedig annyira vágysz rá, de van helyette hivatásod, vannak barátaid és csodás családod. Talán nem minden olyan tökéletes, ahogy elképzelted régen, de nem is az a cél. A cél az, hogy azt ami van tudjuk szeretni és elfogadni, abból kihozni a legjobbat, ami tőlünk telik.

Mindenkinek van valami hiányérzete és van valami, amije nincs. Senki sem kap meg mindent és ez így van jól. Van olyan ember, akinek annyi a pénze, hogy sosem fogy el, de nincs hite és nincsenek barátai. Nincs kitartása és ereje önmagát formálni. Van pénze, de boldogtalan, mert nincsenek álmai, amit ne tudna megvenni. 
 
Esik a hó és milyen gyönyörűen csillognak a hópelyhek. Talán lapátolni kell, de miért baj az? Szerencsére van lábad és kezed és tüdőd hozzá, van erőd és van házad, ami előtt ott hever a sok hó. Ha belegondolunk, hogy mennyi jó van az életünkben, ami apróságokból áll össze, akkor nagyon sok örömre van okunk.  

 
A boldogság ott van előtted. Most is. Mindegy, hogy hol vagy és kivel, mennyi a pénzed és milyenek a körülményeid. A boldogság a szívedben kell hogy legyen, mindentől függetlenül. Nem függsz semmitől és senkitől, mert tudod, hogy az életed úgy tökéletes ahogy van és ha mégsem szereted, akkor változtass rajta, de elsősorban magadon.

A lehetőség mindig ott kopogtat az ajtódon, csak ki kell nyitni neki.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése