2012. február 29., szerda

Nővé válni


Emlékszem, amikor kislány voltam és nem megfelelően ültem a kis ruhácskámban, akkor mindig rám szólt anyukám: - Ülj szépen abban a ruhában. Tedd össze a lábacskádat és úgy ülj, mint egy királylány. És én szót fogadtam és úgy viselkedtem, mint egy igazi nő. Ezt igyekeztem nem elfelejteni később sem, bár a divat erősen megváltozott és olykor hozzá idomultunk a farmer laza stílusához.

Nem csak a férfiakban van hiba, hanem bennünk is, nőkben. Túlságosan elengedjük magunkat néha és nem vesszük észre, hogy már túlléptünk minden határt a lazaságban és a vagányságban. Nem csak a divatban történt változás, hanem a jellemben is és ez már nagyobb baj. 

Nem hinném, hogy újat mondok azzal hogy vissza kéne kicsit lágyulnunk és újra megtanulnunk a szerepünket. Ha megtanuljuk és érzékenyek, finomak és simulékonyak leszünk, akkor talán a férfiak is másképp fognak hozzánk viszonyulni. Ha úgy viselkedünk, mint egy rendes úri lány, akkor remélhetőleg olyan lesz a párunk is. Ez persze még nem jelenti azt, hogy naivak és butuskák vagyunk csak nem vagánykodunk úgy, mint a férfiak.

Ma egy nő is biliárdozik és pókerezik, sört iszik és olykor tántorogva megy haza attól a pár üveg sör :( elfogyasztásától. Azt gondolom sok mindent tehetünk, de nem baj ha tudjuk hol a határ és az ízléses mérték. Nézzük meg, hogy amit teszünk és amire vágyunk az összhangban van-e? Talpig férfira vágyunk, úriemberre és egy lovagra, miközben mi vajon tényleg tudjuk milyen egy igazi nő?

 "Senki nem születik nőnek, azzá lesz."
Simone de Beauvoir


Mielőtt megítéljük a másikat, nem árt saját magunkat is megvizsgálni. Én vajon olyan nő vagyok, aki a férfiak álma? Megtestesítem az ideális nőt? Elég erényes, türelmes, kedves és elfogadó vagyok? Gondoskodó és melegszívű? Elégedett vagy magaddal? Megteszel mindent, hogy a női szerep hű képviselője légy?

Ha igen, akkor biztosan tudom, hogy nem lesz akadálya a megfelelő partnernek, de ha mégsem, akkor még kicsit csiszolgasd magad. Kevés olyan dolog van, amit még nem tudsz, de ideje változtatni is, ha nem vagy elégedett.

Tudom én, hogy az igazság olykor fáj és kínos, épp ezért sokkal jobb, ha önmagunkat boncolgatjuk és megteszünk mindent, amit csak tudunk, hogy jobbak legyünk annál, amilyenek most vagyunk. Egyszer majd a pici lányodat is megtaníthatod a nőies viselkedés minden részletére, mert pontosan tudod azokat hiszen egy csodálatos nő vagy!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése