2012. február 27., hétfő

Érzékenyen


Vajon mindig tudjuk, hogy bajban vagyunk? Tudjuk, hogy az amiben élünk az a legrosszabb irány számunkra? Látjuk tisztán az életünket vagy egy homályos üvegen keresztül szemlélődünk?

Szinte biztos, hogy a mások életét mindig reálisabban és pontosabban látjuk, mint a magunkét. Miért? Azért, mert amihez érzelmileg kötődünk az elfogulttá tesz, az elveszi a realitás érzékünket is kissé. Erős ráhangoltság és önismeret kell ahhoz, hogy rálássunk a saját életünkre is. 

Sokszor mikor mondják nekünk, még akkor sem akarjuk elhinni, hogy mekkora hülyeséget csinálunk. Hiába figyelmeztet mindenki, hogy ez nem lesz jó, mi akkor is megyünk a saját fejünk után. Jól be is verjük, de legalább a miénket és nem másét :)

Nem szabad azzal áltatni magunkat, hogy majd jobb lesz egy egyébként nyilvánvalóan kudarcra ítélt helyzet. Sokszor csupán a naivság a hibád, de az pont elég ahhoz, hogy összedőljön az életed és nehéz legyen visszaállítani. A naivság sok nő gyengéje és a férfiak ezt sok esetben ki is használják. Sajnos ártatlanul belesétálunk olyan csapdákba, amik arra lettek felállítva, hogy az esendő és reménykedő nők beleessenek. Sokszor még olyan kaliberű nők is, akik egyébként minden helyzetben talpraesettek, de ha jön egy ravasz férfi elhisznek mindent, mert meggyőzőek vagy mert olyan rég vártak már valakire.


Ha egy barátnő vagy egy hozzád nagyon közel álló személy azt tanácsolja, hogy ezzel óvatos legyél, mert megéghetsz, akkor arra érdemes figyelni. Olyan sokszor hisszük azt, hogy mi mindenkinél többet tudunk és minket nem kell kioktatni, de ha egyszer nem értünk mindenhez, akkor el kell fogadni egy okosabb ember tanácsát.

A saját életünket nehezebb vezetni és több a buktató, mint hinnénk, de van segítség és vannak jelek arra, hogy az irány megfelelő-e vagy sem. Csak figyeljünk és hallgassunk a tapasztaltabbakra, képezzük magunkat a párkapcsolatra is ne csak a karrierre és akkor kevesebb lesz a félre siklott élet viszont több lesz az érzékeny és képzett nő.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése