2012. február 20., hétfő

Bátran

 
Elég sokunkban létezik előítélet. Hamar megítélünk valakit, mert azt látjuk, amit a saját elménk súg. Pedig milyen nehéz mindannyiunknak a változás, mégis milyen hamar pálcát törünk más feje felett.

Nem mindig olyan könnyű a változás és elég sokszor elbukunk, mire végre leesik mindannyiunknak, hogy hogyan is kéne ezt jól csinálni. Ha belegondolunk a saját életünkbe, akkor láthatjuk, hogy milyen nehéz egy apró hibát is kijavítani a jellemünkben nem még egy nagyobbacskát.       

Az a lényeg, hogy próbáljuk meg és ne adjuk fel az első kudarcnál. Persze minden negatív élmény és rossz beidegződés, ami évek vagy évtizedek alatt belénk ivódott az nem fog pillanatok alatt eltűnni, de türelemmel és kitartással lesz eredmény. Legyünk másokkal is legalább annyira - ha nem még jobban - türelmesek, mint magunkkal.Mindig, mindenkit szeretünk megváltoztatni magunk körül és könnyen mondjuk, hogy : -Csináld, nem olyan nehéz! Változz meg!
Ami az egyik embernek könnyű, az a másiknak nehéz. A tétlenség és halogatás viszont a legrosszabb. Cselekedni kell és - még ha piciket is - lépni, mert csak abból lehet pozitív változás. Amit másoktól olyan könnyedén elvárunk azt nekünk is illik megtennünk, mert különben hiteltelenek leszünk.

Ha gyereked van mutass példát, ha kritizálod a szüleidet te csináld másképp. Ha nem vagy elégedett a pároddal, akkor miért vagy vele? Ha sovány vagy próbálj hízni és ha duci, akkor a fogyókúra ajánlott. Tegyünk magunkért és ne csak várjuk a mások segítségét és a könnyítést, hanem a cél érdekében és a gyors javulás érdekében lépjünk magunk felé egy nagyot. Ha olyan jellemhibád van, ami zavar téged és másokat is, akkor csiszolgasd magad addig, amíg nem leszel elégedett.

Mindenki képes a változásra, de nem mindenki akarja. Aki nem akar segíteni magán, azon sajnos nem tud senki sem. De ha vágysz rá és teszel is a jobb sorsodért, akkor sok támogatást fogsz kapni hozzá. Erőt, kitartást és olyan embereket, akik jó szándékúak, tudatosak és segítőkészek. Előbb segíts magadon és utána már adhatsz támogatást másoknak is, mert sok embernek van szüksége épp rád.


 Néha ugrani kell egy nagyot, legyőzve a félelmeinket. Olykor nincs semmi biztosíték, hogy jobb lesz, de tehetetlenül eltűrni az elviselhetetlent, sokkal nehezebb.
Bízz magadban és légy bátor!
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése