2012. január 5., csütörtök

Varázsolj te magad


Mindenre sok figyelmet kell fordítani, ami fontos nekünk vagy azt szeretnénk, hogy sikeres és megfelelő legyen. A munkádat is gondosan kell elvégezni, az otthonodat is rendben kell tartani, a kutyust is, hogy ne legyen loncsos és mindent, ami körülvesz minket. Így van ez a társunkkal, magunkkal és a gyerekünkkel is. Ha nem vagyunk körültekintőek és csak felszínesen csinálunk valamit, akkor az eredmény is olyan lesz. Ha az életünket nem próbáljuk meg őszintén és szépen vezetni, akkor az események összekuszálódnak és csalódást fognak okozni. 

Azt gondolom, hogy amikor gyereket vállal két ember, az meglehetősen komoly dolog és nem lenne szabad félvállról venni: -Majd csak lesz valahogy!  Igen, valahogy mindig van, de hogy hogy az már nem mindegy. Sok sírástól és csalódástól menthetjük meg magunkat, ha némiképp megnézzük kinek szülünk gyereket és mi magunk alkalmasak vagyunk-e erre a feladatra. A családtervezés kiment a "divatból", pedig nem lenne baj, ha újra visszajönne :) 

Nagy a szerelem és elképesztő a lelkesedés, de a férfiak nagy része nem érett az apaságra egy párkapcsolatban sokáig és ezt észre kell venni. Tudom, hogy a nők nagy része azonnal vállalná az anyaságot, ha szerelmes, de ha nem egyedül akarod felnevelni a babyt, akkor a férfi fejlődési szintjét is látni kell. Legtöbbjük fél, hogy mi lesz vele. Hol lesz az ő helye és mi lesz a szerepe? Vajon, hogyan fogja feldolgozni, hogy nem ő lesz az első és imádottja a nőnek, hanem a gyerek? Képes lesz-e lemondásokra és áldozatokra a család érdekében?


Ugye milyen sok kérdés merül fel? Mielőtt összekötjük az életünket valakivel nem árt, ha megnézzük, hogy mennyire felelősségteljes és odaadó, önzetlen tud lenni. Nincs annál kiábrándítóbb, mikor kiderül, hogy a szülés után pár héttel a férj elhagy és nem akar részt venni a közös feladatokból. Lerázza magáról a felelősséget és még ha marad is, abban sincs sok köszönet. Sajnos sok ilyen esetet látni, hogy anyák magukra vannak hagyva a legnagyobb boldogság közepette és megfordul velük a világ. A férfiak nincsenek mindig a helyzet magaslatán  - bár a lelkiismeretükkel nekik kell elszámolni -, de ez rajtad akkor ott már nem segít. Ezért kell előtte megnézni, hogy van-e valós és reális alapja, annak amit tervezel.

Talán nagy a szerelem és jó embernek látszik, de tedd is próbára. Teszteld olykor és ne áltasd  magad, hogy biztos csak rosszul érzed, nem látod jól. Amikor egy férfi nem akar gyereket, akkor azt komolyan kell venni és el kell hagyni, mert neked ez feldolgozhatatlan fájdalom lesz. Ha pedig mégis vállalod és utána hagy el, az sem épp könnyű, de persze legalább a vágyaid egy részét megélheted. 

Kell olykor lemondást végeznünk egy cél érdekében és olykor háttérbe kell magunkat szorítani, mert nem mindig rólunk szól a élet. Ha eredményt szeretnénk, akkor azért tennünk kell és néha nehéz, de a cél érdekében megteszed. A cél pedig, hogy boldog légy! Ennek érdekében néha le kell mondanunk a pillanatnyi élvezetekről és kicsit tovább kell gondolni az eseményeket. Ha felelőtlen vagy, olyan lesz az életed is, ha viszont tudatos és érzékeny, akkor pedig az lesz az eredmény.

Mi alakítjuk, mi hozzuk létre és nekünk kell abban élni. Talán nem mindig tökéletes, de akkor még mindig tudunk rajta változtatni és javítani. Egy párkapcsolat nem csak a szerelem hőfokán mutatkozik meg, nem a szenvedélyen hanem a felelősségvállaláson és elkötelezettségen. A szenvedély és a hőfok alább hagy idővel, hiszen nincs az a láng, ami örökké lobog. Azonban a szeretet és felelősség, az önzetlen odaadás és törődés megmarad. Ezekre lehet számítani és alapozni, de minden más mulandó és illúzió. Ha külsőségekben találjuk meg a kapaszkodót és a boldogságot, akkor az valószínűleg nem lesz tartós és csalódni fogunk. 

Légy gondoskodó magaddal szemben is és szeresd annyira önmagadat, hogy megteremtsd a nyugalmadat és a harmóniát az életedben.

Ne várd a varázslatot, hanem varázsolj egy jobb jövőt te magad!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése