2012. január 10., kedd

Telitalálat önmagad felé

 
Az önismeret azért fontos, hogy ne okozzunk sem magunknak sem másoknak csalódást a "félrediagnosztizálással". Nagyon fontos, hogy reálisan lássuk magunkat!
Miért is szeretném ezt sulykolni minden nap? Azért mert azt látom, hogy nem az a baj, hogy nem ismerjük eléggé magunkat, hanem az, hogy semennyire. Amikor máshova képzeljük el magunkat, mint ahova el tudunk érni az baj. Elképzelünk magunkról valamit és azt hisszük, ha elég kitartóak vagyunk el is érhetjük, mert csak kitartáson múlik semmi máson. Nem hinném, hogy egy torz önképből megfelelő eredmény lesz. 


Milyen sok csinos, vékony lányt látni a magazinok címlapjain, tökéletes sminkben és tökéletesnek látszó élettel. Vonzódsz ehhez, mert azt hiszed csupán diéta és egy gazdag focista kell hozzá és kész is a sikersztori. Elkezdesz vadul fogyózni és a legdivatosabb ruhákat próbálod megvenni. Eljársz bulikba és megpróbálod magadra felhívni a figyelmet, talán meglátják milyen különleges vagy és tökéletes. Vajon tényleg az vagy? Olyan a valódi természeted? Könnyedén éled így az életedet? Őszintén vagy gátlásosan és görcsösen? Aztán azt látod, hogy még mindig egyedül vagy és bár már közelebbi kapcsolatba kerültél pár focistával, még mindig nem kérték meg a kezed.


Lehet, hogy azt hiszed magadról, hogy ha üzletasszony leszel és sikeres, gazdag és tekintélyes, akkor majd érdekesebbnek fogsz tűnni és jobban szeretnek majd. Ezért aztán mindent megteszel és utolsó leheletig dolgozol a cél eléréséért. De valamiért mégsem sikerül. Miért? Hiszen mindent megtettél a cél érdekében.  
Azért, mert nincs rá karmád. Nem erre vagy hivatott és nem ez az utad. Nem ez tesz boldoggá csak azt hitted. Látnunk kell, hogy milyen az igazi természetünk és miben tudunk úszkálni, mint a halak vagy mi az amiben vergődünk. Vergődni nem érdemes, mert nem nagy öröm örök megfelelési kényszer alatt élni.


Ha kicsit ducibb vagy és ilyen típus, akkor arra kell vigyázni, hogy ne hagyd el magad, de szeretned kell magad és hinni, hogy másnak épp ez tetszik. Derűsnek lenni némi felesleggel sokkal jobb, mint soványnak szomorúan és görcsösen. Lehet, hogy alkalmazott leszel egy munkahelyen és nem saját vállalkozásod lesz, de ha erre vagy hivatott - minden téves elképzelésed ellenére -, akkor ebben fogod magad jól érezni, mert ez az utad.

Talán azt hisszük, hogy ha nem valami extrém férfi van mellettünk, akkor unalmas az életünk és nem akarunk olyan élet, mint anyáink? Aztán jön egy motoros vagány, egy rock zenész és máris azt hisszük, hogy ettől mi is többet érünk: - Látod, felfigyelt rám! Látod, érdeklem őt! Ilyen mondatokat hallani a szórakozóhelyeken és tudom, hogy nem feltétlenül lesz ennek jó vége. 


Ha a legnagyobb sármőrt választod magadnak (nem ő választ, hanem te, ez már hiba), akkor tisztában kell azzal lenned, hogy meg tudsz-e birkózni a feladattal. Tudsz-e olyan különleges lenni, hogy a többi lány labdába se rúgjon? Tudod-e, hogy ezek a férfiak többnyire - tisztelet a kivételnek - nem hűségesek? Akarsz-e egy lenni a sok közül?

Oda lőjük be magunkat, ahova valók vagyunk. Azt a szintet érdemes megcélozni, amit el is tudunk érni, mert ellenkező esetben nagyon boldogtalanok lehetünk. Az egyszerűnek tűnő élet, az izgalom mentesnek tűnő élet nem feltétlenül unalmas! Nem attól lesz az életed színes, hogy milyen külsőségek vannak benne, hanem hogy te milyenné teszed. Láthatjuk, hogy a világot szórakoztató emberek néha sablonosak és unalmasak a való életben. Nem mindig olyan valami, mint amilyennek látszik.

Meg kell tanulni a dolgok mögé kukucskálni, belesni a kis zugokba és meglátni az értéket és az értéktelent. Nem a pénz és nem is a talmi csillogás adja az életed boldogságát, hanem a valódi és hamisítatlan érték. Az érték pedig benned van, amivel tartalmat adsz az életednek. Ne kívül keresd hanem magadban, ott bujkál a szíved mélyén és arra vár, hogy megtaláld végre!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése