2012. január 23., hétfő

Őrangyal


Amikor úgy érezzük, hogy megtaláltuk a hozzánk illő férfit és a boldogság összes fokozatát megéljük, nem árt, ha azért gondolunk magunkra is. Miért is írom ezt?

Azért, mert mi nők hajlamosak vagyunk teljesen azonosulni a párunkkal és háttérbe szorítjuk magunkat. Csak arra koncentrálunk, hogy végre mellettünk van a vágyott férfi és nem vesszük észre, hogy lassan teljesen feladjuk magunkat. Neki és neked is az életed együtt teljes, de vannak dolgok és egyéb területek is, amiket nem szabad elhanyagolni. 


Persze tudom, hogy rossz mindig olyan racionálisnak lenni, de a nagy hév és szenvedély közepén sem árt használni a kobakunkat. Ha teljesen rátelepszünk a férfire, ha lemondunk a saját és jól bevált tevékenységeinkről csak mert vele akarunk lenni, az előbb-utóbb megbosszulja magát. Kell tér és levegő mindkettőtöknek, hogy aztán újra még jobb legyen az együttlét. Főleg a kapcsolat elejére gondolok most, amikor nem számít semmi és olyan gyorsan pörögnek az események. Az események csak annyira gyorsak, amennyire te akarod. Ha jártál tornázni és szeretted, akkor folytasd, mert többet fogsz enni és a nagy boldogságban még esetleg hízni :)

Nem árt, ha csinosak maradunk, ahogy megismertek minket. Ha jártál tánciskolába, akkor az sem baj, ha folytatod és esetleg őt is megtanítod, mert a hiányérzeted egyszer csak kopogtat. Kozmetikus és fodrász, bármi ami addig fontos volt, az ne legyen mellékes, mert nagyon egyirányú lesz a koncentrációd és akkor a férfi ezt fojtogatónak érezheti. 
 
Éljük meg a boldogságunkat, de törődjünk magunkkal is és ne felejtsük el, hogy a férfiak szeretik az olyan nőket, akiknek van tervük és életük a párkapcsolaton kívül is. Amikor elkezdődik valami az újdonság és a szenvedély sodrásába kerülve nehéz racionálisnak lenni. Viszont, amikor picit alábbhagy a varázsa, akkor szeretnéd te vagy ő megélni újra néha a függetlenedést, ha csak órákra is. Adjunk teret és időt a másiknak, hagyjuk hogy a saját játékait élvezze és kicsit tudjon magával is foglalkozni. 


Sok nőt látok és elvétve férfiakat is, akik nem értik meg, hogy szükség van egy kis visszavonulásra a párjának. Nem kell mindig együtt lenni, hanem néha külön is, de persze nem sértődéssel hanem okosan és megfelelő igény szerint. Sok figyelmet kaptál a kapcsolat elején? Mindig te voltál a fókusz, a legfontosabb? Egyszerre hova tűnt 3-4 hónap után az a sok figyelem? Miért jöttek újra elő a barátok és az egyéb hobbi? Azért, mert nem voltatok az elején óvatosak és nem azt tettétek, amit évekig lehetséges tartani.

Úgy érdemes élni, hogy képesek legyetek azt fenntartani. Stabilitásra kell törekedni és nem pedig légvárakra, illúziókra. Fontos, hogy valamit úgy kezdjünk el és olyat ígérjünk és tegyünk, amit meg is tudunk tartani. Fenntartani!

Ez olyan, mint a gyors fogyókúra. Két hétig nem eszel szinte csak joghurtot és lefogsz 5 kg-ot, de nyilvánvalóan nem élhetsz egy életen át csupán joghurton és vissza fogsz hízni. Olyan életmódot kell választani, ami lassabb eredményt hoz, de tartósabbat és fenntarthatót. Csak annyit és úgy kell adakozni az energiánkból, amennyit később - 10 év múlva is akár -  is könnyedén tudunk adni. 

 
Sok csalódástól kíméljük meg magunkat, ha nem a pillanat vezérel hanem a jövőkép is kirajzolódik. A mostban dől el a jövő. Amit ma teszel az lesz az életed később, épp ezért a szerelem és a szenvedély ne uralkodjon el rajtad, hanem irányítsd okosan. Te vagy a vezető nem pedig az elméd csapongása. A nagy viharok elkerülhetők, ha figyeled az előjeleket mint egy jó kapitány. Ha látod, hogy viharos az idő, ne menj ki a hajóddal a vízre, mert könnyen eltörhet. 

Egy kapcsolatnak vannak fázisai, amiket nem érdemes átlépni vagy gyorsan letudni, hiszen hosszú távra tervezel, nem pedig pár órára. Lehetsz szerelmes és végtelenül boldog és meg is kell élni ezeket a pillanatokat a maga teljességében, de közben felelősségteljesen figyelni kell a következményekre is és a lehetséges veszélyekre, mert leselkedhet pár, amire nem is gondolunk. 


Légy a saját őrangyalod és ne várj arra, hogy valaki majd helyetted megteszi ezt. Te tudod a legjobban a kezedben tartani az életedet és ne hagyd, hogy elsodorjon az ár. A szerelem tengere lehet viharos, de lehet békés és nyugodt, csillogó és hívogató is. Azonban, hogy mennyire korbácsolod fel a hullámokat magad körül az kizárólag rajtad áll.

"Csak a döglött hal úszik az árral" - AnonymusNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése