2012. január 7., szombat

A szakítás


Sok barátnőmet láttam már szomorúnak és nagyon sajnáltam őket, de azt láttam, hogy ami miatt szomorúak az később öröm lesz. 

Elhagytak már sokunkat valakiért vagy valamiért. Talán épp akkor, amikor a legkevésbé számítottunk rá. Talán épp az esküvőnkről álmodoztunk, tervezgettük gondolatban a napot, ő pedig közli egy keddi napon - minden előzmény nélkül -, hogy vége. Mi csak azt szoktuk erre mondani a barátnőmmel, hogy ez a salétromsav érzés, ami a lelkedet is lemarja úgy érzed.

Az az igazság, hogy amit veszteségként élünk meg és óriási csalódásnak az a legjobb, ami történhetett velünk aznap. Képzeld el, hogy együtt élsz egy férfivel, aki nem beszéli meg veled a problémáját és nem mondja el az aggályait és félelmeit. Nem tudod, hogy hol a hiba és mit rontottál el - ha egyáltalán elrontottál valamit -, hanem egyszerűen kisétál, mert most épp az kényelmes neki.
Nincs felelősség és nincs tekintettel rád, nem kímél és nem akarja megoldani az esetleges problémát, hanem elhagy. Rémes érzés, amikor rájössz, hogy te ezzel az emberrel akartad tervezni az életedet és hitegettek mindvégig, pedig most nyilvánvalóvá vált a kapcsolat komolytalansága.

 
Mik a jelek és miket nem veszünk észre? Hogyan tudjuk ezt elkerülni?

1. Amikor van egy konfliktus, bármi pl. a szülőkkel és ő nem áll ki érted sem magáért, mert nem elég karakán, az egy komoly jel. Nem fog érted és gyereketekért sem soha, mert gyáva.

2. Ha már több éve együtt éltek (4-5 évnél több) és csak beszél vagy még azt sem a házasságról, de nem vesz el feleségül, akkor az egy durva jel arra, hogy bizonytalan. Húzza az időt, de egyáltalán nem biztos abban, hogy veled akar élni. Nincs annyi időnk, hogy felesleges köröket fussunk, hiszen azt egyedül is remekül el lehet, hasznosan tölteni. Nem kell beletenni egy kapcsolatba éveket anélkül, hogy tudnád ő is komolyan tervez veled.

Soha sem a szavak számítanak! A tett! Mi az amivel bizonyítja azt a sok ígéretet és kecsegtető, romantikus szavakat. Tesz annyit érted, értetek amivel fényesen bizonyítja az elkötelezettséget és összetartozást.

3. Ha csapodár és alig van otthon, szinte a munkába menekül és rád csak kevés időt szán.
Általában érezzük sőt tudjuk mindig a választ, de kényelmesebbnek tűnik belesimulni az ideánkba és álmodozni a hallottak alapján. Azonban kielégítőek-e az cselekedetek és tényleg egy erős és karakteres férfivel van-e dolgunk? 


Mi nők egyre erősebbek vagyunk és egyre több dolgot magunk is meg tudunk csinálni, egyet azonban még mindig nem. Reálisan és naivitás mentesen gondolkodni, ha párkapcsolatról van szó. Sok becsapás és megcsalás, sok beleképzelés egy férfiba, olyan tulajdonságok, amik messze nem fedik a valóságot. Egy nőnek nehéz, mert sodorja a vágy és a remény, pedig olykor napnál világosabb, hogy nem vagyunk reálisak. 

Kérjük ki egy hiteles ember véleményét és ne féljünk a választól, mert sok felesleges nyűgtől kíméljük meg magunkat. Bízzunk abban, hogy egyszer mi magunk is olyan nővé válunk, aki maga is biztosan tudni fogja mi a helyes út és ki az a férfi, akire érdemes akár egy pillantást is vetni. 
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése