2012. január 18., szerda

Egyensúly

 
Érezted már azt, hogy veszélyes vizeken evezel? Azt, hogy épp most fogsz megtenni valamit, amit nem kéne és biztosan tudod, hogy nem fog használni neked, mégis megteszed? Miért szeretünk olykor szánt szándékkal ártani magunknak? Miért annyira csábító a veszély és a pengeélen való táncolás?
Azért, mert a szenvedély rabjai vagyunk. Egy kis izgalomért - amit mi annak hiszünk - elmegyünk a világ végére is, de amikor nincs visszaút, akkor sírunk.


Amikor vonz egy férfi, akin látod, hogy a világ csavargója - és bár sármos, de mégis csak egy szélhámos - , akkor miért kergetsz hiú ábrándokat? Miért hiszed, hogy te majd megváltoztatod és majd miattad más lesz? Ha más lesz az csakis saját igénye miatt lesz, nem miattad. Vajon miért gondolják sokan, hogy a biztonságos és harmonikus élet unalmas? Miért van szüksége sok nőnek az extrém férfiakra és vajon akkor utána miért sírnak annyit?

Sok a kérdés és kevés a logikus válasz. Ha extrém vagy és a szélsőséges helyzetekben érzed jól magad, azzal nincs semmi baj. Mindenki olyan életet él, amilyet csak akar és elbír. Azonban elég sok olyan embert látni, aki sérül, mert alaposan félreismerte magát. Ismertem egy lányt, aki szerette a "maffiózó" típusú férfiakat, mert olyan izgalmas volt. Igen ám, de ezek az emberek olyan dolgokat is megtesznek veled, ami már nem biztos, hogy tetszik. Az erőszak és a tisztelet hiánya, a kiszámíthatatlanság nem épp olyan életet fog nyújtani, amiben felhőtlenül lehet élni.  Biztos, hogy erre az izgalomra van szükséged? Talán tetszik, hogy verekedős és erős férfi van melletted, aki majd megvéd. De az agresszivitás vajon hova vezet? Nem sérülsz-e meg majd te is kívül-belül? 

 
Ami izgalmasnak tűnik az inkább veszélyes és ami unalmasnak látszik az tartalmas is lehet. Rajtunk áll, hogy az igényeinken változtassunk és a helyzetből a legjobbat hozzuk ki, amennyire csak lehetséges. Mielőtt bármit teszel gondold végig több oldalról is, hogy mik lehetnek a következményei. Milyen életet csinálsz épp most magadnak ezzel a döntéssel és magadon kívül kinek ártasz még vele, kit sodorsz bajba. 


Tegyük az életünket élhetővé és amennyire lehet nyugalmassá. Ha ismered magad - valóban olyannak, amilyen vagy és nem kergetsz légvárakat - , akkor ahhoz megfelelő partner fog érkezni. Olyan, akivel kompatibilis vagy és minden fontos dologban passzolni fogtok. Akkor nem ér csalódás és a fájdalmas felismerés: Már megint tévedtem! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése