2012. január 25., szerda

Angyal vagy hárpia?


Tegnap elkezdtem egy gondolatsort: hogyan szeressünk úgy, hogy az ne teher legyen, hanem boldogság. Ma pedig arról szeretnék írni, hogy hogyan kíméljük meg a férfiakat a hárpia énünktől :) Minden nőben van hárpiaságra való hajlam, de nem árt ha azt jól háttérbe szorítjuk ill. el is tüntetjük szépen a lényünkből, mert nem sok haszna van. 

Mit is értek hárpiaság alatt? Amikor valami nem pont úgy történik, ahogy mi szeretnénk és előtör belőlünk a követelőző és elváró oldalunk. Amikor elváltozik a hangunk és a szép pofink és rém idegesítő stílusban elkezdünk rikácsolni: - Mondtam, hogy vedd le cipőd! Már megint moshatok fel. Hát én hiába beszélek?
Nem valami vonzó, ha egy nő elkezd követelőzni és kiabálni. Még akkor sem az, ha igaza van ugyanis erőszak hatására nem szívesen cselekszik senki, nem is beszélve a hangulatra, ami keletkezik. Semmi sem fontosabb annál, mint hogy a hangulat mindig harmonikus legyen. Nem lehet fontosabb az eldobott zokni és a levetett cipő, mint maga az ember. 

 
"Sose hagyd, hogy egy megoldandó probléma fontosabbá váljon, mint egy szeretni való személy" - Barbara Jonhson

Emlékszem engem anyukám kergetett a sírba az állandó rendmániájával és nem tudod oldott lenni soha sem, mert mindig a pedantéria győzött nem pedig én. A kérdés adott: Fontos vagyok én itt?
Szóval, ha szeretnél valamit elérni, akkor kérj szépen és mondd el, hogy mennyire szeretnéd, ha értékelné a takarításodat és nem tenné tönkre 1 perc alatt, mert attól te szomorú leszel és csalódott. Lágyan és kedvesen kérj, de ne követelőzz főleg ne rikácsolj, mert az indulatot szül és megállíthatatlan a lavina. Persze nehéz, ha egy olyan társad van, aki nagyon rendetlen és te pedig pedáns vagy, de erre mondom, hogy az elején fel kell mérni mik azok a pontok, amik sarkalatosak a számodra és tudsz vele élni évekig.

Talán a munkád kissé stresszes és hamar elszakad a húr minden apróságra, de ez sem ok arra, hogy otthon vezesd le a feszültséged. A társad a legfontosabb, épp ezért nem érdemli meg, hogy vele legyél gonosz és ingerült. Vannak erre remek levezető eszközök, amik hatékonyak: torna, futás, hasi légzés vagy egyszerűen egyél meg egy nagy szelet sütit, az majd lenyugtat :) Mindegy mit találsz ki, de semmiképp se a családod lássa a kárát.

 
Egy nő finom és gyengéd olyan, aki lágyan és kedvességgel éri el a célját. Nem ravaszsággal és álcával, hanem valódi lágysággal. Azt gondolom, hogy sok veszekedést lehetne elkerülni, ha mindenki végig gondolná mielőtt megszólalna. A szavak olykor csak úgy kiesnek a szánkból átgondolatlanul és mély sebeket ejthetnek. A szónak van ereje és a tettekkel nyomatékosítunk. 

Egy család, egy párkapcsolat életének minősége sok összetevőből áll. Fontos a férfi ereje és stabilitása és lényeges a nő nőies viselkedése egyaránt. Nem szabad azt hinnünk, hogy a másik tehet csupán arról, hogy ott tartunk ahol tartunk. Te választasz és aztán neked kell megélned a pillanatokat. Azt gondolom, hogy ha a legtöbbet hozzuk ki magunkból és a lehetőségeinkből, akkor nem lehet baj.

Minden pillanatban véget érhet az életed, bármelyik pillanat az utolsó lehet, amit együtt töltötök. Soha sem lehet tudni, épp ezért adj bele mindent és egyetlen percet se hagyj ki, hogy elmond és a tudtára add, mennyire szereted. Nem számítanak a hibái és a tieid sem, csak fogadd el őket.


Szeretni annyit jelent, hogy elfogadod őt olyannak amilyen. Nekünk nőknek fontos a párkapcsolat épp ezért ne vegyük félvállról és ne gondoljuk, hogy elengedhetjük magunkat és megfeledkezhetünk angyali lényünkről. Ha türelmesek voltunk a kapcsolat elején, mert meg akartuk tartani a férfit, akkor a későbbiekben is annak illik lennünk, mert különben becsapjuk a másikat és magunkat. Ha nem megy az önzetlenség és a türelem, akkor gyakorold. Mindig azt kell gyakorolnunk, ami a gyengeségünk, ami nehezen megy.

Sokan évekig élnek egyedül és nehéz alkalmazkodniuk egy másik emberhez, mert nem ehhez vannak szokva. Amíg egyedül élsz addig is gyakorolhatsz a barátnőiden, a családodon ill. bárkin az önzetlenséget és az alkalmazkodást, hogy amikor majd élesben megy ne legyen olyan nehéz.

Lazíts és ne vedd olyan komolyan magad. Legyen önkritikád és öniróniád, néha tudj nevetni magadon és a megszokásaidon. Figyelni nem csak magunkra hanem a másikra is nagy művészet, de nagyon megéri. Ha adsz akkor kapsz is, de nem szabad elvárni semmit sem. Így lesz az életed teljes és remélhetőleg nagyon boldog is!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése