2012. január 16., hétfő

"Lassan menj, tovább érsz"

 
A párkapcsolat eleje és a bontakozó szerelem a legszebb időszakok egyike - követi még sok száz más időszak is remélhetőleg. Minden pillanatot érdemes lassított felvételben lejátszani és élvezni az udvarlás időszakát, ami igazán soha sem fog visszatérni.

Amikor udvarol egy férfi és próbál belesni a lelked rejtett és érzékeny zugaiba, az nagyon tartalmassá és varázslatossá teszi az életet. Két ember idegen az egyik nap a másik nap már kicsit hozzád tartozik, majd napról napra még inkább, mígnem egyszer csak azt veszed észre, hogy életed szerelme áll melletted.

 
A kapcsolat eleje nagyon fontos és meghatározó. Olyan izgalmas és titkokat rejtő, mint a "legrejtekesebb" meseerdő :) Sokan azt hiszik, hogy ha minél gyorsabban haladnak, annál nagyobb sikert érnek el és minek felesleges köröket futni. Elmúltam már 30 vagy 40 éves, minek játsszam el a szende szüzet?

Vagy épp a fiatalok hiszik, hogy ha gyorsan belefutnak egy kapcsolatba és nem hagynak időt a fokozatok kiélésére, akkor az a jó megoldás. Én pont nem így gondolom. Mindegy hány éves vagy és mit tapasztaltál meg, egy férfi szeretne udvarolni neked és szeretni, nem pedig lerohanni és ismeretlenül társává fogadni. Persze az olyan férfiakról beszélek, akik érzékenyek és szeretnek valóban férfiasan viselkedni. 

 
Egy kapcsolat olyan lesz, amilyen az eleje. Ha okosan és érzékenyen kezeled és nem hagyod, hogy csupán az ösztöneid irányítsanak, akkor méltó és valószínűleg a vágyott kapcsolatot fogod megélni. Annyi időt vártál már erre a kapcsolatra. Miért pont most sietnéd el? Miért kéne a második napon teljesen kitárulkoznod és miért kéne elvenned a férfitől az udvarlás és a randevúk izgalmát? Nehéz lesz az együttélés alatt vagy esetleg gyerekkel már romantikázni és andalogni kéz a kézben. Nehéz a házasság után ráébredni, hogy mégsem ő az. 


Elkapkodtad és nem ismerted meg eléggé, nem hagytál magadnak időt a bölcs és racionális felmérésre. Tényleg ő az az ember, aki hozzám való? Az nem elég, hogy kellemes volt vele az a pár hónap. Nem elég, hogy jó a testi szerelem, ha nem megfelelően tudsz rá számítani és alapvetően más a világképetek.


Sok összetevője van a jó házasságnak, összefonódásnak. Érdemes a saját szempontjaidat mérlegelni és nem önbecsapással élni, hanem tiszta szívvel és őszintén. Ki mást csapnál be, mint saját magad és ez nem hiányzik. Az életed a tét, ezért jól végig kell gondolni minden lépést és nem szabad fejetlenül a vak véletlenre bízni a sorsunkat. Mi nők érzékenyek és párkapcsolat központúak vagyunk, ezért sokszor elsietjük és türelmetlenek vagyunk. Az első jó szóra és udvarlásra bedőlünk, pedig nem ártana akkor sem kicsit a realitás mezején állni nem csak a szentimentalizmusén.

 
Éld meg a kapcsolat elejének szép és visszahozhatatlan pillanatait. Tárd ki a lelked és figyelj okosan, érzékenyen magadra és a férfira. Meglátod, hogy az idő és a sok beszélgetés az ismerkedés stabil alapokat fog szolgáltatni a párkapcsolatodnak. Erre az alapra lehet majd építeni csodás életet és reményteljes jövőt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése