2012. január 28., szombat

Életed kincse


Mitől jó egy párkapcsolat? Miért működik egyeseknek és miért nem másoknak? Hol lehet a hiba, mert szerelem van és szenvedély is, de mégis olyan labilis minden?

Két hasonlóan képzett és felkészült ember szükséges hozzá. Két olyan ember, akik nem cipelnek régi és fel nem dolgozott szerelmeket a szívükben. Két olyan ember kell egy sikeres párkapcsolathoz, akik önzetlenek és adni akarnak. Ha mindkét fél adni akar, akkor már nincs hiba. Nem lehet baj ott, ahol önzetlenség és szeretet van. Egyszerű és kivitelezhető ez. Nem szükséges mást megtanulni, mint a szeretet adását és az örömszerzés tudományát. Adni azt, amit tudsz és néha még többet is. 

Sokan gátlásosak és félnek megnyílni, mert azt hiszik, hogy akkor sebezhetővé válnak és becsapják majd őket. Nem tudják megvédeni magukat, ezért inkább nem is adnak semmit senkinek, mert félnek: - Lehet, hogy félreérti és akkor olyan ciki. Nem akarom, hogy azt higgye, hogy olyan fontos. Inkább nem adok, mert ha adok, akkor lebukom. Rájön, hogy egész nap rágondoltam és szeretem őt.

Férfiak és nők egyaránt olykor attól félnek, hogy lelepleződnek. Rájönnek, hogy van szívük és nem is olyan szívtelenek :) Ezen csak mosolyogni tudok, mert senki sem szívtelen átvitt és abszolút értelemben sem. Adni jó és ez a fajta örömszerzés a legnemesebb dolog a világon. Adni valamit, aminek tudod, hogy a másik örülni fog. Egy párkapcsolatban két ember mindig azon dolgozik, hogy hogyan tudna még többet és még jobbat adni a párjának. Hogyan tudná még inkább kimutatni, hogy mennyire nagyra tartja és milyen szerencsés, hogy ő van neki. Két ember azért van együtt, mert az öröm számára és teljesebb az élete így. Ha pedig így van, akkor azt minden adódó alkalommal ki kell mutatni valahogy. Mindegy milyen eszközt választasz, de valamit tegyél.


A passzivitás egy kapcsolta halála, ahogy az eltúlzott és túláradó megnyilvánulás is veszélyes lehet. Ha ismered Őt és tudod, hogy mivel tudsz neki örömet szerezni, akkor tedd meg. Ne olyat adj, ami neked öröm, hanem ami neki. Például meglepetés bulit szervezel a párodnak, pedig tudod hogy nem szereti a nagy felhajtást és az ünneplést. Nehéz helyzetbe hozod őt, pedig csak jót akarsz.  Adni úgy kell, hogy személyes legyen, szívhez szóló és örömmel töltse el a másikat.

Egy párkapcsolat attól működik, hogy működteted. Megtaláltad a hozzád való embert. de ezzel még nem végeztél. A továbbiakban is ugyanolyan lelkesedéssel kell tenni érte és neki, mint az elején tetted, mert ellenkező esetben könnyen kicsúszik a kezedből a kincs.

Amit megkaptál azzal élni kell és jól élni, nem pedig elherdálni. Ha kincsed van, akkor úgy is kell vele bánni. Értékeld és becsüld meg, ahogy téged is ez illet meg és ha nem ezt kapod, akkor legyen ott a kérdőjel.
Amilyen a párkapcsolatod, olyan vagy te magad is. Ha kissé zaklatott, akkor olyan. Ha viharos és veszélyes, akkor épp ezt a harcot vívod magaddal. Ha harmonikus, akkor neked már itt tart a lelked. Kinek mi a feladata és mit kell megtapasztalnia, de ne feledkezzünk meg arról, hogy mi irányítunk és nem a vak véletlen.

Szeress úgy, ahogy csak a szívedből kifér. Adj annyit, amennyit csak tudsz és elégedett leszel, mert tudsz valamit, ami már önmagában óriási dolog: meg tudod becsülni a kincset!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése