2012. január 4., szerda

Őszintén

Hogyan másszak ki a csávából? Sokszor hallom ezt a kérdést és tudom, hogy ez nehéz lesz, de azt is, hogy mennyire jó is egyben.

Amikor belekerültél egy látszólag kibogozhatatlan csapdába, egy örvénybe ami csak visz lefelé, akkor a kétségbeesés és a rossz lépések helyett meg kell próbálni logikusan és racionálisan gondolkodni. Természetesen soha sem árthat segítség - főleg egy nőnek -, mert anélkül elég nehéz lesz rájönni minden elrontott lépésre.


Nagyon sokszor az a probléma, hogy egy kapcsolat első három hónapjának  szerelmi mámorában elkövetett hibákat kell rendbe hozni. Megismerkedsz valakivel, akivel minden olyan mesés és a karjaiba omlassz, majd gyerek nő a pocakodban és akkor legyen esküvő is, mert mégis úgy tartja az illem. ( Az illem inkább úgy tartja, hogy előbb házasság és aztán gyerek)
 
Majd jönnek a problémák... A probléma többnyire az, hogy nem ismered azt az embert. Idealisztikusan láttad őt és nem reálisan. Nem vagy még alkalmas anyának ő meg se társnak se apának. Nincs pénzetek nevelni és eltartani magatokat, szülői segítség nélkül lehetetlen olykor.  Hitelt vettetek fel lakásra, de hamar kiderült, hogy nincs miből fizetni és különben is eleged van a másikból és nem akarsz kötöttséget egy hozzád nem illő mellett. De és itt jön a de!
Már ott a gyerek és a hitel, talán még egy szerető is van a képben. Ilyenkor mit tegyek?

 
Először is, ha teheted jól vágd magad pofon :), de utána sok erőre lesz szükséged, szóval ne nagyon ostorozd magad sokáig :) Lépni kell és gyorsan, mert nem kell az időt sokáig húzni egy áldatlan állapotban. Erőt ad a gyerek, erőt ad a hit, hogy van lehetőséged rendbe hozni, mert semmi sem reménytelen. A lényeg, hogy lépj és tegyél a jobb sorsodért. Nem baj, ha kis lépés és nem rögtön van eredmény, de lépj aprókat. Előre a reményteljes, jobb és tartalmasabb élet felé.

Sok vitát és veszekedést hallani mindenfelé és nagyon elszomorít, hogy miért kell embereknek annyira méltatlan helyzetbe hozni magukat és belesodorni a gyermeküket is sokszor. Olyan szépen lehet élni, de ahhoz kell belső tartalom és erő. Nem kell mindig kapkodni és siettetni az eseményeket, mert azok úgy is akkor jönnek, amikor itt az ideje. A te szabad akaratodat pedig a legjobban kell hasznosítani.


Lehet, hogy szeretnél már társat és olyan ígéretesnek tűnt abban a buliban az a fiú, de járj utána tényleg jó ember-e? Valóban jó társad lesz ő neked? Miért kéne sietni és elkapkodni életre szóló dolgokat? Miért kell idő előtt gyereket vállalni, amikor nincs terv és koncepciód? Nem lehet tervek és alapok nélkül semmit sem tartósan és hitelesen elérni és azt meg is tartani. Tudom, hogy nagy a nyomás sokszor. A család és a társadalom elvárásai, de a te életed a tied és nem kell, hogy függjél irracionális elvárásoktól. 

Haladj lassan, de haladj. Erősítsd magadat és vedd komolyan az életedet, mert nagyon el lehet csúszni és nehéz visszafordítani, ha azonban megtörtént a baj, akkor sincs katasztrófa csak hinni kell a belső tartásodban és intelligenciádban. Sokat kell olvasni és beszélgetni olyan emberekkel, akikre felnézel és látod, hogy ők valamit megvalósítottak abból, amire te csak még vágsz. Keresd az ő társaságukat és hallgass rájuk. A barátnők jók, de nem mindig mondják meg neked az őszinte véleményüket, mert kímélnek és talán ők sem tudják mi a helyes. 

Amikor elkezdtem hinni Istenben csak azt kértem tőle, hogy adja meg nekem azt a képességet, hogy lássam meg a jó lehetőségeket és tudjak helyesen dönteni. Azt kértem, hogy a szívem tiszta legyen és ne zavarja össze a világ az összes szennyével a lelkemet.

Megadta! Őszinteség kell és hit, ami erőt ad és változtatásra késztet. Többre vagy érdemes és meg is tudod tenni magadért. A többit bízd Istenre, mert a végső szó úgyis az Övé :)
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése