2012. január 29., vasárnap

Gyötrő szenvedély

 
Éreztétek már, hogy fáj a szerelem? Olyan keserédest, gyötrelmeset és mégis hívogatót? Olyan őrjítően szenvedélyest, aminek szinte sodrása van? Igen ám, de nem mindegy, hogy ez az örvény levisz a mélybe vagy felemel az égbe. Nos a valódi és igazán értékes szerelem nem fáj. Amikor majd azt érzed, hogy itt nincs mitől félned, mert ez az ember nem veszélyes rád és nem fogja szánt szándékkal összetörni a szívedet, akkor leszel a helyeden. 

Talán a szenvedély és a vágy becsap és nem hagy tisztán látni, de a bizonytalanság és a kegyetlen, állandó fájdalom a szívedben nem csap be. Finom szinten mindannyian érezzük, hogy mi a helyes és mi nekünk az igazán jó. Hány ígérgetés és elszállt szó hallatszott már el és még mindig hiszel. Sok olyan szerelem van, amelyik soha sem tud beteljesedni, épp ezért olyan izgalmas és egyben fájó is. Szinte süketek vagyunk a jó szóra és csak a szívünk heves dobogását halljuk meg. Aztán pedig sírunk és a szívünk még mindig hevesen dobog, de már a düh és a harag ritmusára.


Talán épp szerető vagy és pontosan tudod, hogy nem te vagy első és a legfontosabb a férfi életében, mégis folytatod, mert szerelmes vagy és reméled, hogy téged fog választani. Talán egy nőcsábásszal ismerkedtél meg és nem a legállhatatosabb, de olyan vonzó. Lehet, hogy izgalmas a munkája és olyan férfias, de alig van veled és ettől szenvedsz nagyon. Nem szeretnék moralizálni, hiszen mindenki úgy él, ahogy jónak látja, de mérjük fel, hogy mit bírunk el. Mi az, amiben nem sérülünk nagyon és kezelni tudjuk sőt irányítani a helyzetet és az életünket.

Ha jól érzed magad abban amiben vagy, akkor tedd azt, de ha méltatlanul bánnak veled vagy sok szenvedést okoznak, akkor nem hinném, hogy jó döntés mégis azt választani. Értékes vagy és többet érdemelsz, ezért nem szabad olyan életformára berendezkedni hosszú távon, ami nem élhető és csak kínszenvedést hoz. Néha belemegyünk olyan helyzetekbe is, amiről pontosan tudjuk, hogy nem lesz épp a legjobb hatással ránk, mégis megtesszük. Kell a tapasztalat és lehet kalandozni is, de még időben ébredjünk fel és segítsük ki magunkat a csapdából, mert különben később nehezebb lesz. Hogyan tegyük ezt?


Akaraterővel és önszeretettel. Azzal a tudatossággal, hogy nem kell olyan felemás életet élned, amiben csak apró az öröm viszont annál nagyobb a bánat. Kell, hogy legyen rálátásod az életedre és kell érezned, hogy milyen negatív hatással van a fejlődésedre egy bizonyos helyzet. Persze, lehet hogy nem látod és csupán a szenvedély visz előre, de akkor kérj segítséget. Minden helyzetből van kiút és nem szabad megelégedni a félmegoldásokkal: - Nekem már jó lesz ez is. Örülök, ha valaki legalább néha figyel rám és kicsit szeret.
Ugye halljuk, hogy ez mennyire szomorú és szánalmas.  Vannak emberek, akik feladják a küzdelmet magukkal.


Kevesen születtünk tökéletesnek és csodás családba, példamutató szülőkkel teli önbizalommal. Akaraterő és a lélek tiszta megnyilvánítása azonban kizárólag rajtad múlik. Te tudod egyedül felépíteni önmagadat és te vagy egyedül képes segíteni magadon. Adhatok én ötletet és támogatást, szeretetet és figyelmet - meg is teszem szívesen  -, de a végső döntést te hozod meg. Vigyázzunk, hogy kit csábítunk el vagy épp kinek hagyjuk a szívünket elrabolni. 

A kérdést magadnak kell feltenned és a választ is te adod meg. Akarsz jobb életet?Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése