2012. január 21., szombat

Örömkönnyek


Az életünk teli van apró és nagyobbacska buktatókkal, amiket megtanulunk átugrani és megoldani. Kénytelenek vagyunk, hiszen ha benne rekedünk egy problémában az visszafejlődést idéz elő. Haladni kell, mert a helyben toporgás nem visz előre.

Mindig, mindannyiunknak vannak feladataink és ha megoldunk egyet, akkor jön más. Örök tanulás az élet, nem lehet leállni, mint egy iskolával. Ez az "iskola" a saját lelki fejlődésedet szolgálja és épp ezért nem lehet ellustulni és elégedetten hátra dőlni: - Megoldottam ezt a feladatot, már nincs több dolgom!
Ez nem igaz, hiszen mindig van és lesz is mit tanulnunk. Mindannyiunknak mást jelent a nehézség és a sorsunk is nagyban különbözik. A szüleink, a hely ahol éltünk meghatározó és ez adja a kiindulást. Ebből kell építkezni először és később te fogod alakítani a sorsod. Remélhetőleg megfelelően és nem viszed magad nagyon tévútra. De ha mégis, akkor megtanulod visszakormányozni az életedet a megfelelő irányba. 

 
Mi a megfelelő irány?Az amelyik a fejlődésedet szolgálja és mindig hozzátesz valamit az életedhez nem pedig elvesz. Vigyáznunk kell magunkra, mert helyettünk nem teszi ezt meg senki. Gondoskodni kell önmagunkról, mert ellenkező esetben elhanyagoltak leszünk és boldogtalanok. A lélek ápolása legalább annyira fontos, mint a testünk és a környezetünk rendben tartása. Ha elengedjük magunkat és nem vagyunk olykor szigorúak és csak érintőlegesen teszünk lépéseket, akkor az eredmény is kicsi lesz.

Egy nő képzettség hiányában, a nem megfelelő férfiakra támaszkodva sok bajt hozhat magára. A naivság nem erény hanem hiba és nem árt, ha ezt tudjuk. Naivság = önbecsapás
Nem szabad áltatnunk magunkat, hogy a világ olyan szép és mindenki azt teszi, amit mond, minden férfi megbízható, aki annak mondja magát és nem érhet baj. De, érhet baj és nem minden férfi olyan, mint amilyennek látszik.

 
A sorok között kell olvasni, a jeleket kell figyelni és a megérzéseinkre kell hallgatni. Na és persze képezni magunkat. Meg kell tanulnunk, hogy milyen a megfelelő férfi modul és mi az, amit keresünk. Talán azt tudjuk, hogy mit nem akarunk, de hogy mit akarunk azt nem. Lényeges, hogy fel tudjuk ismerni a helyes és helytelen bánásmódot és azonnal lépjünk - még ha nehéz is - önmagunk védelmében.

Egy férfi alapesetben figyelmes és korrekt, felelősségteljes és érzékeny a női lélekre. Olyan,  aki megvéd és gondoskodik rólad. Figyeli az igényeidet, de semmiképp sem papucs! Tartása van és meg meri mondani neked, ha helytelenül viselkedsz, de királynőként kezel és igazi nőként. Egy férfire fel kell tudnunk nézni, nagyra tartani, különben nem fog működni a kapcsolat. Ha nem tudunk megbízni benne és felnézni rá, ha kételyeink vannak és csupán a vágy hajt hozzá az nem lesz egy áldásos kapcsolat inkább egy átok.


Szeretni magunkat nem azt jelenti, hogy a legjobb ruhákat és a legjobb kozmetikumokat vesszük meg magunknak, hanem azt hogy vigyázunk a karmánkra és a cselekedeteinket alaposan végig gondoljuk. Segítség mindig van és az az okos ember él a lehetőséggel és tesz önmagáért valamit. Nem baj ha nem tudunk valamit, de lássuk be és tanuljunk olyantól, aki tudja. 

Adjunk esélyt önmagunknak és legyünk magunkkal elnézőek és ne csak szigorúak. Hibáztál, nem baj. Majd legközelebb már jobban fogod tudni. Te is és én is tanuljuk az életet. Bukdácsolunk és sírunk, elesünk majd újra haladunk. Ilyen az élet és ettől olyan szép és izgalmas.

Nem kell annyira azonosulni a hibáinkkal, de fel kell ismerni és tenni ellene. A jutalom pedig nem marad el. Garantáltan minden újabb lépcsőfokon vár egy ajándék és lehetőség, amitől újra felcsillan a szemed. Ott lesz a könnycsepp, de az már az öröm könnye és nem a bánaté.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése