2012. január 30., hétfő

Gyorsvonatra szállsz vagy sétahajóra?

 
Egy kapcsolat két emberen múlik, ez nem nagy titok. Az, hogy merre és milyen gyorsan halad az nagyon fontos, mert könnyen át tudjuk adni magunkat a szenvedélynek és nem figyelünk eléggé eközben. Pedig figyelni mindig jó, mert kevesebb utána a bánat. Tudom én, hogy az a sok önkontroll olyan nehéz, de hát ki vigyázzon rád, ha te magad nem teszed?

Mindent, ami fontos és ha nem is fontos annyira azt figyelmesen és alaposan érdemes végezni. Ilyen az életed is és benne a párkapcsolatod. Hibáztunk már mindannyian eleget, most már ne tegyük és határozzuk el, hogy figyelünk magunkra és nem leszünk olyan naiv butuskák, mint eddig voltunk. Mostantól a kezünkbe vesszük a saját sorsunk felett az irányítást és nem bénázzuk el megint!


Mik azok a hibák, amiket elkövetünk és olyan fájdalmas eredményt hoznak?

1. Hallgassunk a megérzéseinkre, mert soha sem csapnak be minket. Isten mindig súg nekünk csak nem hallgatjuk meg, mert az elménk átveszi az irányítást. Ha van rossz érzésed és félsz, nem bízol és tudod is, hogy a fiú híre sem túl jó, akkor futás. Tudom, hogy vonz és nehéz, de akkor is menni kell, mert később rosszabb lesz. Rossz fiú = rossz élet

2. Ne sürgessünk semmit és ne nagyon kezdeményezzünk, ha lehetséges. Minek is tennénk, hiszen kisebb lesz az öröm, ha nem téged hódítanak meg, hanem te udvarolsz. Nem véletlen ez a kifejezés, mert sok lány ma már udvarol a férfinek, mert képtelen kivárni az eseményeket és gyors eredményt akar. Az eredmény hosszú távon soha sem lesz az, amit álmaidban gondoltál. Nem te vagy a férfi, nem neked kell dominálni így lépni és tenni sem neked kell többet a kapcsolatért. Hagyd, hogy amikor ő jónak látja, akkor lépjen feléd és ne sürgesd mindenféle trükökkel, mert átlátszó lehet. Nincs olyan férfi, aki ha igazán akar téged nem mer lépni. Még a legfélénkebb is összeszedi magát, ha tényleg fontos vagy neki, ha pedig nem, akkor minek is sodornád bele magad egy kalandba. Na persze, ha csak ez a cél, akkor lehet és semmi gond, de ha társat keresel, akkor fontos a kivárás.

3. Egy nő dolga, hogy vonzó legyen és kedves, de kissé titokzatos. Meghódíthatóan erényes. Igen, azt is tudom, hogy ez olyan régimódi, de az a rossz hírem, hogy a férfiak nagy része konzervatív a szíve mélyén. Szeretik bizony a hódítást és a kissé nehéz eseteket. Nem baj, ha nem esel azonnal a karjaiba és az sem baj, ha lassítasz még ha ő gyorsan is szeretne átrobogni bizonyos szakaszokon. Többnyire tesztelnek minket és ezt soha sem kéne elfelejteni. Olyan nő vagy, akire érdemes időt szánni vagy sem? Mert ha nem, akkor robogni akar, de ha megéri akkor lassan sétálni szeretne ő is kéz a kézben veled ameddig csak lehet. Nem mindegy, hogy átrobognak rajtad vagy időt szánnak rád.


4. Ha már jártok, akkor sem szabad azt hinni, hogy mindent megtehetsz. Nem kéne ezerszer felhívni egy nap és mindenféle aprósággal zargatni csak mert hallani akarod a hangját. Beszéljetek, de mértékkel és nem szabad megfojtani a ragaszkodásoddal. Mi nők hajlamosak vagyunk csimpaszkodni és észre sem vesszük, hogy már szinte fuldoklik szegény hősünk. Csak lassan és picit adagoljuk a szeretetet, lesz még időd többet is adni. Nem kell mindent egyszerre odaadni magunkból,mert hosszú még az élet főleg a közös élet!

5. Mindig - ne csak a kapcsolat elején - adjunk magunkra és legyünk ápoltak és csinosak. Azért, mert most minden időt jó együtt tölteni nem kell lemondani az összes addigi elfoglaltságunkról. Kozmetikus, fodrász , sport és táncóra. Járjunk továbbra is még ha azt az időt sajnáljuk is rá -milyen jó lenne vele lenni -,  mert később azt veszed észre, hogy teljesen alárendelted magad egy embernek és feladtad magad. Tartsd meg a szuverenitásodat és ne csak egy dolog legyen a fókusz - Ő

6. Fogadjuk el a párunkat olyannak, amilyen és ne akarjuk megváltoztatni. Nincs annál rosszabb érzés, mint amikor azt érzi, hogy nem vagy elégedett vele és át akarod formálni az előző pasid képére vagy épp Johnny Depp-ére. Ő ilyen és te így szereted, ha akar majd változik és edz, hogy izmosabb legyen, de ha nem akkor így is jó. Különben miért is vagy vele? Nem tetszik és nem felel meg csomó dologban? Akkor mit akarsz tőle? Keress olyat, akit nem kell átalakítanod, mert sértés ha elvársz valakitől olyat, ami csak neked jó és nem figyeled az igényeit. Ha nem tudod követni vakon is, mert megbízol benne, akkor nincs értelme vele lenned.

7. Egy férfi szereti, ha kiszolgálják és gondoskodnak róla. Nem baj, ha tudunk vagy megtanulunk főzni, mert azt nagyon értékelik. Szép vagy és okos, gondoskodó és kedves na és még főzni is tudsz. Kész főnyeremény vagy! Meglátod mennyi ölelést és csókot fogsz kapni érte, olyan hálás lesz neked, hogy nem tudja hogyan kényeztessen cserébe téged. Minden nap hála lengi be az életeteket, mert finom ételt teszel az asztalra ő pedig kényeztet cserébe. Én nem hagynám ki soha ezt az adut, mert a legfontosabbak egyike ez is. Tiszta otthon és finom illatok a konyhában egy mosolygós és lelkes szerelmes nőtől. Klassz!

8. Beszéljünk meg minden apróságnak tűnő problémát is és soha se gyűjtögessük össze magunkban, mert az nem tesz jót a kapcsolatnak. Beszélgetni és megoldani a problémákat nagyon fontos, mert elmérgesedhet egy pici kis seb is. Tű megy be és egy gerenda jön ki. Ne bagatellizáljunk el semmit, mert nem tudhatjuk mivé fajul el egy látszólag semmiség is. Lehet, hogy kis feszültség lesz amikor megbeszélitek, de még mindig jobb, mint később óriásivá és szakításhoz vezető veszekedés. Nem szabad elhallgatni fájó és igazságtalannak tűnő dolgokat, mert később már elfelejted az okát, de megmarad a rossz érzés és haraggá változik. Később gyűlöletté, pedig már az elején meg lehetett volna beszélni és megoldani rögön. A tüskét azonnal ki kell húzni, mert begyulladt és nagy fájdalommal jár. 


Röviden ennyi jutott eszembe első körben, de sok sok apróság van még, amit érdemes megtanulnunk, hogy ne érjen minket nagy meglepetés. Tartós kapcsolatra vágysz, épp ezért  nem kell semmit sem elsietned és figyelmen kívül hagynod, mert nem mindegy kivel élsz és kinek szülsz gyermeket. Boldog életet álmodtál magadnak nem pedig áldatlant és gondokkal telit.

Sikeres életvezetést kívánok neked is!1 megjegyzés:

  1. nekem ez mind aszivemben van.és amit én érzek azt te és seki más nem éli meg

    VálaszTörlés