2012. január 27., péntek

Mi a baj?

 
Hogyan tudnánk elégedettek lenni a sorsunkkal? Miért van az, hogy olyan sok embernek semmi sem jó igazán és nem tudnak örülni az életüknek úgy ahogy van?

Nehéz örülni, amikor tornyosul a nehézség és a balszerencse. Nehéz mosolyogni, amikor olyan szomorú események történnek épp. Igen, néha nagyon nehéz a terheket cipelni és szívesen leraknánk már végre, de nem lehet. El kell tudni fogadnunk, hogy nem mindig zökkenőmentes ez a világ, viszont ami ma negatív az holnap talán épp pozitív hatással lesz rád. Soha sem tudhatjuk Isten eredeti tervét és szándékát, ezért nem szabad annyira átadni magunkat a szenvedésnek, mert lehet hogy kiderül hamarosan milyen áldás ez az életünkre. 

 
Talán nem örülsz, hogy megcsaltak. Nyilván nem öröm, viszont milyen jó, hogy időben kiderült ez és nem mentél hozzá feleségül, nem szültél neki gyereket. Talán elvesztetted az állásod, de helyette megtalálod a neked leginkább való hivatást és a vesztesek nyugalmával belemersz vágni végre. Sok bánat és még több öröm váltogatják egymást ebben az életben, így tudjuk értékelni a jót igazán, mert van összehasonlítási alapunk. 

Vannak emberek azonban, akik valamiért nem tudják értékelni a jót és elfelejtik a hálát gyakorolni. Minden nap egy új lehetőség arra, hogy értékeld és kimutasd a háládat, hogy ilyen életed van. Az biztos, hogy mindentől van rosszabb, nincs a lejtőnek határa és ha most végig nézel magadon, akkor látod, hogy mennyire szerencsés is vagy és mégsem vagy boldog. Miért? 

Ki mondja, hogy csak akkor lehetsz boldog, ha elértél egy célt, vagy van párod? Végre eljutsz nyaralni akkor boldog vagy, de ha nem akkor durcás vagy? Miért ne lehetnél boldog épp péntek reggel? Süt a nap, lélegzel és egészséges vagy. Látsz és hallasz, látod az emlékeket magad körül és virágot, amit tegnap locsoltál meg. Hallod a világ neszeit magad körül és érzed a szíved dobogását. Látod a párod magad mellett és a gyermeked hangját a fürdőszobából. Ha egyedül élsz, akkor élvezheted a friss narancslé ízét és az új sminkedet vagy a legújabb cipőidet, amit a ma esti bulira vettél.  

 
Minden jó! Törekedj arra, hogy kedves légy és szeretetre méltó. Nincs baj és nincs ok a szomorkodásra hidd el, hiszen olyan sok örömszálba kapaszkodhatsz, hogy felsorolni sem tudnám. A boldogság itt van, nem ott és nem akkor majd. Itt és most tudsz boldog lenni, nem kell függened semmitől.

Ha értékeljük azt ami van, akkor nem leszünk boldogtalanok sosem, mert nem vágyunk felesleges dolgokra. Amit kapsz annyi jár épp és hiába szeretnél többet, az most nincs. Épp ezért örüljünk annak is amink van és ne hasonlítgassuk magunkat és életünket máséhoz és az elvárásainkhoz. Minek is tennénk, hiszen nem megyünk vele semmire.
 
Szerintem boldogoskodjunk ma is! Ha van párod ha nincs, ha elhagytak épp akkor is. Azért is vegyük fel a kesztyűt a problémával és győzzük le, majd veregessük meg a vállunkat és jutalmazzuk meg magunkat valamivel, ami örömet ad nekünk. 


Az életed csak akkor lesz boldog, ha azzá teszed és elégedetté válsz a látszólag apró dolgoktól is. 
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése