2012. január 20., péntek

Álmaid

 
Nekem volt egy nagyon jó szórakozásom régen, ami egyrészt nagyon hasznos volt, másrészt rém szórakoztató. Leírtam egy jó nagy lapra, hogy milyen nekem az ideális férfi. Pontosan, nagyon precízen, mindenre kiterjedő részletességgel. Amikor írtam elképzeltem magam előtt és álmodoztam róla. Majd természetesen eltettem és el is feledkeztem róla. Beletettem abba a könyvbe, amibe a többi álmom volt elrejtve.

Mindent leírtam, amire vágytam és gyűjtögettem. Aztán eltelt 1 év és megtaláltam a leírást az álomférfiról :), aki még nem érkezett meg elvileg, de gyakorlatilag épp ilyen férfit hagytam el akkoriban. Amikor olvastam jókat nevettem, hogy mennyire éretlen voltam és újra kezdtem fogalmazni az ideális férfi tulajdonságait és persze a külső megnyilvánulásait sem hagytam figyelmen kívül. A lényeg, hogy ebből a hosszú évek alatt lett pár gyűjteményem és egyre nagyobbakat nevettem magamon. Egyszerűen nem tudtam, hogy igazából milyen férfire érdemes vágyni, ezért nyilván nem is jött olyan, akire megérte volna időt szánni.

 
Nem ismertem magam, így a vágyaim is kuszák voltak és teljesíthetetlenek, mert éretlen volt a felsorolás és valójában nem tartalmazott olyan értékeket, amiket viszont 2 évvel ezelőtt sikerült megfogalmaznom. És láss csodát: Megérkezett! Ha kész vagy, ha eljött az a pillanat, amikor már nem a türelmetlenség és a külsőség hajt csupán, hanem az érett nő igénye, akkor valószínűleg megkapod. Mindegy hány éves vagy, nem szégyen belátni, hogy bizonyos tekintetben nem vagy még elég érett. Talán egy céget vezetsz és vannak beosztottjaid, mindenhol remekül elboldogulsz ám az életnek ezen a területén nem, hiszen még egyedül élsz vagy épp nem a tökéletes társ mellett. 


Ha fejlesztjük magunkat és belátjuk, hogy vannak dolgok, amiket bizony nem látunk tisztán, akkor lesz siker ebben is. A gondolataink és vágyaink megfogalmazása nagyon fontos. Egyáltalán nem mindegy, hogy mit kérsz, mert amikor teljesül, akkor nagyot nézel: - Atya ég! Ezt kértem, de mégsem ezt akarom! De akkor mit akarok?

A gondolatnak és a kimondott kérésnek ereje van, mágiája! Épp ezért irányítsuk és gondoljuk alaposan végig, amikor csak úgy "kéregetünk", mert amikor már ott van nem lehet visszaküldeni, mint egy levelet a postással. Ahol épp tartunk a saját lelkünk megismerésében, olyan cselekmények és események fognak az életünkben szerepet játszani. 

 
Ha veszed a fáradtságot és megfogalmazod a vágyaidat, akkor egy kicsit mindig közelebb kerülsz magadhoz. Nem kell kapkodni és türelmetlennek lenni - bár tudom, ez nagyon nehéz - önmagunkkal szemben, mert nincs időszorítás. Végtelen sok idő van, de a lényeg az, hogy kezd el!  Nem maradtál le semmiről, akkor tanulod meg, amikor tudod, de el kell kezdeni valamikor a lelkeddel való törődést is ez azonban vitathatatlan.

Ha kapkodsz és türelmetlen vagy magaddal, ha mindenáron bizonyítani akarsz és "letenni valamit az asztalra", akkor van esély arra, hogy hibázol. Türelem és türelem! Ez talán a legnehezebb lecke, de aki kapkod az vét is sajnos. Mi nők többnyire ezzel a hibával küszködünk és nem titok, elég nagy önuralom kell ennek legyőzéséhez. Viszont megéri, mert sok elhibázott döntéstől kíméljük meg magunkat.

A türelem társat terem :), jó társat és boldogságot hozó embert. Várj és bízz benne, dolgozz magadon és szeresd az életedet a tévedéseid ellenére is. Nevess egy jót rajta és lapozz egy nagyot, egy új és tiszta oldal mosolyog rád és kezdheted a csodás vágyaid leírását. Hamarosan megérkezik Ő is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése