2011. szeptember 15., csütörtök

A jó társ

Csodálatos élmény az alkalmazkodás valakihez, akit szeretsz, mert nagyon nagy az eredmény! Jó magam saját tapasztalat, másokat hallgatva és persze a könyvek segítségével tettem szert az alkalmazkodás művészetére, mert ha jól csinálod ez bizony az :)


Szerintem az egyik legfontosabb alapszabály, hogy bízz benne. Ha bízol, akkor nem fogod folyton megkérdezni tőle: -Biztosan jó felé megyünk? Ez az az út, nem arra? - Szerintem csináld így vagy úgy, az jobb hidd el,én jobban tudom!...

Ezt még a legkedvesebb férfi sem szereti, lehet, hogy tűri,de nem szereti! A karakán pedig, aki szintén tudja a szabályokat és ismeri magát ill. a női nemet, kikéri magának. -Miért vagy velem, ha nem tartasz annyira megfelelőnek, hogy ezt meg tudom oldani?!

Nem kell okoskodni feleslegesen, ha kérdez csak akkor illik segíteni és még ha hibázik is, nem kell ezt kisarkítani. A férfiak hiúak és sértőnek érzik, ha bizalomvesztést éreznek. Neked meg nem is az a dolgod, hogy vezess, irányíts hanem,hogy kövess. (követni viszont csak jót érdemes!) Nem is olyan rossz dolog -miután már nem neked kell mindent a kezedben tartanod - hátra dőlni és támaszkodni a szeretett emberre :)
A másik, hogy ne akard minden áron megváltoztatni! Hiába látod a hibáit, hidd el, ha elfogadod és szereted őt, akkor sokkal hamarabb belátja, hogy mi a hibája. Nem az a dolgod, hogy felhívd rá a figyelmét hanem, hogy elfogadd türelemmel. ( ezt az elején tudnod kell,hogy mik azok,amik nagyon zavarnak és nem tudod tolerálni) 

Ha értékeled az apróságokat is, a legapróbbat akkor sokkal szívesebben fog még többet adni. Igyekezni fog mindig boldoggá tenni, mert látja mennyire örülsz és értékeled azt. 


Na és persze a kérés! Ha kérsz számolnod  kell a nemleges válasszal is és elfogadni azt. Itt is a türelem a lényeg és a szelíd kérés. -Megtennéd? Örömet szereznél vele. Ha nincs kedved nem baj, majd megcsinálom, de nagy segítség lenne...Olyan sok módja van annak, hogy közöljünk valamit, amit szeretnénk elérni, amire vágyunk, érdemes figyelni a szavakra. A férfiak nem szeretik a követelőzést és az erőszakos megnyilvánulásokat, ha elvársz dolgokat az inkább nyomasztó, mint késztető. 

 Hogy, hogyan csomagolsz valamit az nagyon lényeges! Nem csak egy ajándéknál,de a kommunikációban is! A pároddal illik a legszebben viselkedni, hiszen vele osztod meg az életedet, otthonod, ágyad!

Ezért a hangulat, amivel körül veszed nagyon lényeges és mivel szereted, nem is nehéz feladat, főleg ha látod,hogy mennyire hálás érte.

Ahogy azért is, ha főzöl neki! Ez is olyan pont, ami nem elhanyagolható, mert ha sok dicséretet szeretnél begyűjteni és a mennyekbe repülni , akkor tanulj meg főzni! Cserébe te is megkapod a gondoskodást, figyelmet és a meleg otthon hangulatát.


Annak ellenére azonban, hogy minden csodálatos és harmonikus  a férfiak olykor szeretnek elvonulni és ezt meg is teszik! Amelyik nem,az később nagyon frusztrált lesz és rád fog haragudni érte. Nem szabad éreztetni vele, hogy bünteted vagy haragszol csak mert nem akar minden percben veled foglalkozni.  Nekik több levegőre van szükségük, térre és magányra is olykor. 
Ilyenkor kell barátnőkkel csacsogni, olvasni, sütni valamit :) vagy bármit,de ne legyél a nyakán, mert akkor besokall! 
Egy pici távolság még nem a szeretet enyhülését jelenti, sőt néha pont jót tesz. Hálás lesz, hogy hagyod őt és nem lógsz a nyakán folyton. Érezze, hogy megteheti lelkiismeret furdalás nélkül és szívesebben fog visszatérni a "barlangjából" hozzád. 
Ez a gumikötél effektus elég jellemző és ezen sokan elbuknak, mert nem tudják mire vélni és sajnos mi nők könnyen - tévesen - magunkra vesszük. -Biztosan nem szeret már! Valamit csináltam, amiért nem akar velem lenni?...és ehhez hasonlókat sírunk el a barátnőinknek. Pedig semmi baj nincs, sőt minden a legnagyobb rendben, egyszerűen térre és elvonulásra van szüksége.
Hagyjuk őt!

A másik sarkalatos pont: KARRIER! Tapasztalataim szerint akkor van a legnagyobb nehézség, ha felcserélődnek a szerepek. Egy nőnek nem kell feltétlenül karriert építenie, mert azt a családdal összeegyeztetni elég nehéz és keveseknek sikerül. Mindent akarni és mindent jól csinálni nem lehet!


Lehet, hogy a kapcsolat elején szerény voltál és ő segített neked mindenben, menedéket adott, biztosította a háttért,majd te egyszer csak belecsöppensz egy olyan világba a barátaid  vagy a munkád által,ami több ambíciót ad és többre vágysz. Nagyobb lakás,autó,pénz pénz pénz...még még még... És a párod egyszer csak lemarad és nem tud követni is adni vagy nem is akar,mert más a prioritása.


Vigyázni kell, mert könnyen el lehet csúszni. Egy nőnek nem illik a párja fejére nőni és beledöngölni a földbe, mert akkor nem lesz senki boldog. Épp ezért kell az elején tisztázni a vágyakat és célokat, hogy később ne legyen baj. Az elején gyereket akartál,de most mégsem,inkább karrierre vágysz. Ez nem korrekt!
Azt gondolom, hogy ha mindkét fél őszinte magához és a másikhoz, ha megtanulja kezelni a másik nem alapvető igényét és természetét, nem lehet baj! Sőt akkor egy nagyon szép kapcsolatban fogsz élni és nem egy félre sikerültben! :)
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése