2011. szeptember 19., hétfő

Vita

 
Amire érdemes figyelni!

Egy együtt élés első fázisa tartogat meglepetéseket mindkét fél számára. Ebben a helyzetben már nem könnyű minden pillanatban a legjobb oldalunkat mutatni, de törekedni kell rá :) A férfiak nem foglalkoznak annyit a párkapcsolat tanulmányozásával, mint mi nők, ezért nekünk kell ismerni a fortélyokat és őket is tanítani. Ehhez azonban illik sok apró részletre figyelni.

Általában a nők lelki, érzelmi síkra terelik a probléma feldolgozását, a férfiak viszont a megoldásra koncentrálnak. Egy heves vita kellős közepén sokszor elveszítheti az ember a fejét. A férfiak olykor gorombák és ha veszélyt látnak vagy hirtelen és váratlan gondot, akkor ijedtükben esetleg bántóan viselkednek. A nők ilyenkor nem a mondanivalóra figyelnek,hanem a hangulatra.
Érdemes várni pár percig vagy akár több óráig, mert a vita elhatalmasodhat. Természetesen el kell mondani a neheztelésünket, de nem szabad benne rekedni a problémában. A férfit is meg kell hallgatni és elfogadni a probléma megoldó tanácsát.
Mindkét fél a saját természete szerint reagál és igazodni kell egymáshoz. Nem árt visszavonulni egy kicsit a parázs vita hevében, mert nem érdemes bántó szavakkal tetézni a bajt.

Ami a legfontosabb , hogy törekednünk kell a harmónia visszaállítására. Ami csak úgy lehetséges, ha megbocsátunk, de elmondjuk az érzéseinket és a másikat is meghallgatjuk. És akkor jöhet az ölelkezés! :)

Azonban akármennyire is nagy az összhang és őszinteség nem lehet mindig mindent kimondani. Fontos, hogy megnyíljunk egymás előtt, de nem szabad tekintet nélkül mindent a másikra zúdítani. Az őszinteséggel is érzékenyen kell bánni, szépen csomagolni és úgy tálalni, hogy az emészthető legyen. Sokszor az emberek kíméletesebbek egy idegennel, mint a párjukkal. Ez helytelen!
Ahogy telik az idő nyilván egyre jobban ismeritek egymást és jobban tudjátok, mik azok a pontok, amik érzékenyek és figyeltek rá. Idővel olyan harmónia alakulhat ki, ami megdönthetetlen, mert a figyelem és önkontroll segít.

Arra az emberre kell a legjobban figyelni, aki mellettünk van, a társunkra. Szóval mi nők jobb, ha vigyázunk a nyelvünkre és leállítjuk a megfelelő pillanatban. :)Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése