2011. szeptember 1., csütörtök

Mosoly


“Az elme önmagában képes a Poklot Mennyé, a Mennyet Pokollá változtatni.”
(John Milton)

Hogy mennyire vagyunk intelligensek az sajnos nem a diplomák számával mérhető. Azért sajnos, mert akkor elég, ha elvégzünk 2 egyetemet és máris rendben van minden.

Sok olyan embert ismertem meg életemben (20év fodrászkodás alatt gondolhatod),akik révén lehetett jó kis kutatást végezni ebben a témában. Nem az iskolázottságtól függ az intelligencia.
Mindannyian kaptunk, hoztuk magunkkal, de ezt képezni, fejleszteni kell. Az elme sok tévutat ismer :) és el is visz minket erre-arra. Olykor nem pont oda, ahova mennünk kéne. Nem árt résen lenni és állandó, erős kontroll alatt tartani magunkat. 

Az elme-intelligencia harcban fontos, hogy az intelligencia győzzön, mert különben elég bajba sodorhatod magad. Figyelni kell a belső hangra, mert érzések jönnek mennek, az elme is kószál mindenfelé, de a helyes út, lépés, döntés általában 1 van. Van visszaút, lehet hibázni, de könnyebb nyilván, ha egyenesen haladsz.

Nekem sokan mondták régebben, hogy biztos nem vagyok kompromisszum képes és ez nem jó.Valóban nem vagyok, de szerintem ez nem baj. Nem kötök kompromisszumot csak  hogy könnyebb legyen (bár szeretem a nehézségmentes életet:), de nem lehet megúszni) Alkalmazkodtam és ma is azt teszem, de az elveihez az ember ragaszkodjon. Csak kicsit félre lép az a férfi. Na és? Mindegyik félre lép. NEM! Nem kell kompromisszum.

Csak trehány. Na és? Majd én egy életen át megcsinálom helyette. NEM!...
Késős és csúsztatós. Na és? Mindenkinek van hibája! NEM! ha neked ez nem elfogadható hiba, akkor ne gondold, hogy majd megszokod vagy megváltozik.
Elfelejti a fontos eseményeket? Nem veszi észre, ha szomorú vagyok....
Talán bagatellnek tűnik mindez, de nem kell magunkat áltatni, hogy  jó lesz ez nekem, mit akarhatnék?! Hiszen belül, az intelligenciánk pontosan megsúgja, hogy nem lesz ez így jó.
Én is túl engedékeny voltam magammal és másokkal is, de nem vezetett sehova.  Kell, hogy legyen tartásod, erőd és hited.

Nem az a kényelmes, ha belesüppedsz a kiült fotelbe, hanem ha veszel egy újat vagy megjavítod.
És ha minden rendben van és néha mégis arra ébredsz, hogy rossz kedved van és semmi nem tud feldobni, akkor belül nevess egy nagyot az elméd rosszmájúságán :) és győzd le!

Mert bizony az életünk olyan , amilyenné mi tesszük annak minden percét. A mosoly,  a felhőtlen nevetés nem kerül semmibe és olyan nagyon boldoggá tud tenni!

Szeretek élni és nevetni! :)Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése