2011. szeptember 21., szerda

Hibázni szabad

El kell fogadnunk, hogy ezen a földön senki és semmi nem tökéletes! Épp ezért nem szabad annyira szigorúnak lennünk magunkhoz és másokhoz sem.
 
Amikor gyerekek voltunk fontos volt, hogy a szüleink éreztessék velünk, hogy hibázni szabad. Akkor is szeretnek, ha nem vagyunk olyan jók, amikor  nem csak ötöst hozunk haza.  Erre emlékeznünk kell felnőtt korunkban is, mert a tökéletességre való törekvés, az igyekezet görcsössé tehet bennünket.

Nem szabad folyton a hibákat keresnünk sem magunkban sem másokban. Szükséges az önkritika és másokat is tisztán kell látni. Azonban a folytonos kritizálás és hiba keresés, megkeseríti az életed. 

Tulajdonképpen, aki másokat kritizál, az magával sem elégedett. A hibák lehetnek szórakoztatóak is olykor, szeretni valóak.

Én is elég kritikus voltam, de azzal nyugtattam magam, hogy önmagamat is górcső alá veszem rendesen. Sokszor talán túl szigorúan is. Persze fontos önmagunk hibáinak az ismerete, de vigyázzunk, hogy ne ostorozzuk magunkat, és persze másokat sem.

Mindannyiunknak megvan a maga karmája és képessége, nem szerencsés ítélkezni. Nehéz egy nőnek megállni, hogy ne kritizáljon és ne köszörülje a nyelvét másokon, de célszerű kontrolláltnak lenni. Az elfogadás és a szelíd törődés mindig nagyon hatásos.

A férfiak sem szeretik, ha elégedetlenkedsz és kritizálod őket. El kell mondani, hogy mit szeretnénk, de nem a hibát kell kiemelni, hanem a kérésre kell fókuszálni.- Tudom, hogy te is fáradt vagy, de megtennéd, hogy most te mosogatsz el? Nagyon kimerült vagyok.Ha megtanulunk kérni, akkor kapni is fogunk.
Sokkal szívesebben teljesítik a kérést a férfiak, legyen az bármi, ha nem érzik az elvárást és az elégedetlenséget mögötte.

Talán fel sem tűnt neki mennyire nehéz neked mindenhol teljesíteni. Szólj neki, kérd a segítségét! A férfiak sokszor azt hiszik, ha nem kérsz az azért van, mert elégedett vagy. Pedig mi nők elvárjuk, hogy vegye észre magától mire van szükségem. Jó lenne! Van is ilyen férfi, de nem mindenkinek adatik meg,hogy ilyen társ legyen mellette. Ezért tanítsuk meg erre őket. 

Ha szükségük van valamire ők kérnek, ezért azt gondolják mi is ilyenek vagyunk. Mond el neki és szólj, ha hiányérzeted van, de lényeges a módja.

Nem kell adnod vég nélkül, azt gondolva, majd csak észre veszi magát és ő is ad. Ne gyűjtögesd magadban a sérelmeket, hanem kérj szépen és meg is fogod kapni. 

Azért vagy együtt a pároddal, mert szereted és megfelel neked. Azonban nem tökéletes, ahogy te sem vagy az, ezt soha se feledd! 
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése