2011. szeptember 22., csütörtök

Hűség


Nem az a kérdés, hogy szeretni fogom-e a páromat évek múlva, hanem az, hogy akarom-e szeretni?

Azt gondolom, hogy a hűség döntés kérdése!

A hűség számomra egyenlő a tisztességességgel. Bármilyen szokatlan is esetleg a mai világban, de sokkal izgalmasabb dolog, mint megcsalni a párunkat. 
Persze tudom, hogy a férfiak szeretik a kalandokat, a soha ki nem derülő "izgalmas flörtöket", de azt is tudom, hogy ez csupán döntés és önuralom kérdése. Ha két ember szereti egymást, egyszerűen fel sem merülhet egy harmadik személy felbukkanása. Ez természetesen a nőkre is igaz.
Kevés erényes nőt látni manapság, de azért akad és érdemes tanulni tőlük.

Egy erényes nő még a flört gondolatáig sem jut el, ha párkapcsolatban él. Tetszeni a szeretett férfinak, odaadónak lenni felé, természetes egy nő számára. Más férfi nem számít, észre sem veszed, mert a  harmónia, amiben élsz a pároddal megbonthatatlan. A flört megszűnik létezni, még a halvány árnyéka sincs a gondolatnak, tettnek meg pláne.

Egy erényes nő soha nem hozná a párját méltatlan helyzetbe és természetesen magát sem. Még akkor sem, ha épp problémák vannak közöttük.

Mert olykor természetesen lehetnek gondok,feszültségek. Talán egyeseknél egy kicsit tovább tart. Nem találják a megoldást a problémára, a nehézségek csak nőnek. Azonban ez nem ok arra,  hogy megcsaljuk párunkat vagy más ember vállán sírjuk ki bánatunkat. 

Hazudni a nap minden percében, alakoskodni sunyin, számomra elfogadhatatlan. Ezek a hűtlenségek soha nem történnek meg csak úgy. Olyan nincs, hogy az ember csak sodródik az árral és nem tudatos a döntéseiben. Majd amikor esetleg baj van, akkor érzi milyen buta is volt.


Amíg társ nélkül élsz és hajt a szenvedély megtehetsz sok mindent, hiszen nincs párod, de ha választasz magadnak egy társat és összekötöd vele az életedet, akkor az már komoly döntés.

Nem árt, ha megfontoljuk minden egyes lépésünket.  Mérlegelni kell. Nem jó eljátszani a tisztességünket és tartásunkat. Bár sokan azt hiszik ezen is túl lehet lépni, maradandó sérüléseket okoz. Nem is beszélve a karmáról :)

Amikor gondok vannak és úgy érezzünk nehéz most a párunkkal, akkor a megoldáson dolgozzunk, mert megéri küzdeni és rendbe hozni egy egyébként szeretet teljes kapcsolatot. Nem érdemes a szőnyeg alá söpörni a problémát, mert az csak elodázza, de nem megoldás.

Én úgy gondolom, hogy ha a jó tulajdonságaira koncentrálunk és szeretettel nézünk még a hibáira ill. tévedéseire is, akkor könnyen meg lehet bocsátani. Hiszen olyan sok mindenen átmentetek már! Ez is csak egy teszt amit érdemes legyőzni és megoldani.

Ebben az életben adódhatnak olyan problémák ill. helyzetek, amikkel nem számoltunk és megbontja a két ember közötti harmóniát.
Mégis azt hiszem, nem szabad könnyen feladni. Ha figyelünk a másik igényeire és ismerjük a gondjait, akkor tudunk neki segíteni és adott esetben mi is könnyebben elfogadjuk a segítséget.
Én sem tudom még, hogy milyen a szerelmemmel 40-50 évig élni :), de remélem, hogy olyan stabilak az alapok, amit nem boríthat meg semmi.

Érdemes energiát fektetni a kapcsolat minden egyes fázisába. Egyetlen perc sem veszhet el úgy, hogy nem teszünk valamit érte, magunkért, másokért!
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése