2011. szeptember 27., kedd

A boldogság kezelése


Eljön az életünkben egyszer csak a "csoda", amikor úgy látszik minden a helyére került. A sok könyv, amit elolvastunk leülepedett és érthetővé vált. A csalódásokból és ballépésekből tanultunk és már nem siránkozunk, hanem örülünk nekik. Mert ezek a nehézségek adták a tudást és tapasztalatot, amit végre lehet hasznosítani, mert olyan ember van mellettünk, aki - apró hibái ellenére- ideális!

Most már csak az a dolgunk, hogy megtanuljuk, hogyan kezeljük a boldogságot.

Bármennyire is furcsa, én azt tapasztaltam, hogy ez sem könnyű, ugyanis könnyen el lehet szállni. Annyira elégedettek leszünk magunkkal és olyan nagyszerű az életünk, hogy egy idő után el is felejtjük, hogy nehéz időszak is volt. Én igyekszem erre mindig figyelmeztetni magam, amikor kezd természetessé válni a jó élet, a boldogság. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy ne engedjük szabadjára az örömünket, Sőt! Nagyon is engedjük, de mindig tudni kell, hogy Isten segített mindehhez hozzá. Ő ad erőt és intelligenciát, lehetőségeket az életben. 

MINDENT ő ad és ezt nem szabad elfelejteni!

Már írtam, hogy akkor változott meg az életem gyökeresen, amikor Krisna tudatossá váltam. Az életem minden percét áthatja és már ez önmagában boldogsággal tölt el!
Innentől kezdve már csak az a dolgunk, hogy neki tetsző dolgokat tegyünk. Tenni kell érte, az elvárásainak meg kell felelni, lehetőségeinkhez képest és nem szabad abba az illúzióba esnünk, hogy mi vagyunk a "világ urai" csak mert valamit nagy nehézségek árán végre sikerült összehoznunk.

Nekünk embereknek itt a földön elég nehéz minden. A legapróbb sérülés és akadály kizökkent minket és nem értjük, hogy ez most miért is történt?! Ha elég érzékenyek vagyunk másokra, magunkra a világra, akkor nagyjából tudni fogjuk mikor mi a helyes lépés és azt, hogyan reagáljuk le. 

Ahogy nem kell minden apróságot sem felfújnunk és magunkra vennünk. Nagyon nehéz, mert elég egósak vagyunk mi emberek. Ha nem mindig magunkkal törődünk, a saját boldogságunkkal vagy épp bánatunkkal, hanem másokéval is, akkor sokkal jobban fogjuk érezni magunkat. Segíteni annak, aki most épp nincs olyan jól szép dolog. Lelkesíteni, akár az életünkkel is lehet, de tegyünk is valamit másokért. 

Én attól érzem jól magam, ha körülöttem mindenki jól van és Krisnát is elégedetté tudom tenni egy picit. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése