2011. szeptember 24., szombat

Amire nincs bocsánat

Egy apró probléma nagyon elfajulhat és már magunk sem tudjuk, hogy alakulhatott ilyen csúfosan. Először is tudnunk kell, hogy a férfi és a nő teljesen már stílusban vitatkozik és más módszerrel érvvel.

Mi nők a megbeszélés hívei vagyunk. Addig beszélünk egy problémáról- főleg, ha stresszel jár együtt-amíg nem jutunk megfelelő eredményre. Ha egy férfi mellett nem tudunk kibontakozni és  nem beszélhetünk eleget, ha nem hallgat meg minket, akkor gyakorlatilag semmi sem lesz jó, amit ő csinál. Elégedetlenek leszünk, mert úgy fogjuk érezni, hogy nem érdeklik az érzéseink, gondjaink. Nem szeret eléggé! Ez természetesen nem így van csupán félreértjük a reakcióikat.


A férfiak viszont visszavonulót fújnak, gondolkozási időt kérnek, ha nem látják át a probléma megoldását azonnal.  Itt folytatódik a gond, hiszen mi nők beszélni akarunk ők pedig pont azt nem. Mindent csak azt nem!
Mindkettőnknek tudnunk kell, hogy mik a másik nem sajátosságai. Ha a férfi elvonul és kéri, hogy várj, amíg végig gondolja, akkor várj! Ne menj utána és ne zaklasd, mert olyan felesleges lavinát indítasz el, amire semmi szükséged. Viszont a férfivel is meg kell értetni, hogy ha itt van az ideje hallgasson meg téged is. Nem kell mást tennie csak meghallgatni. Ha betartjuk a veszekedés szabályait :), akkor könnyebben meg is oldjuk és feloldódik a feszültség.
A férfinak idő kell, hogy jól döntsön és tisztán lásson, a nőnek viszont  türelem és idő, hogy meghallgassák.

Azonban vannak esetek sajnos, amikor egy párkapcsolatban a férfi megüt egy nőt. Azt gondolom, hogy erre nem lehet indok soha, semmilyen körülmények között. Két ember, akik együtt élik az életüket, nem kerülhetnek olyan helyzetbe, hogy a testi erőszak felmerüljön. Sok nőt hallani, akik eltűrik ezt és mivel a férfi bocsánatot kér, ártatlan szemmel nézve, megbocsátanak. Hányszor? Legtöbbször ilyen esetek nem egyszer szoktak előfordulni.

Az ilyen kapcsolatból sürgősen ki kell lépni, ha nem akarsz méltatlan életet magadnak. Ne szégyelljünk beszélni erről valakivel és kérjünk segítséget, ha a dolgok elfajulnak. Azonban semmiképp sem szabad tűrni és várni a változást. Ha megvernek egy nőt, akkor azt nem lehet megbocsátani! Ha egy férfi nem tudja kezelni a dühét, az nem csak ijesztő, de veszélyes is. És ami még nagyon fontos: nem vagy biztonságban! Márpedig egy nőnek ez nagyon fontos! A védelem és a menedék, amit egy férfi nyújt, nem pedig a rettegés!

Ezért is nagyon fontos a kezdetekben a körültekintő párválasztás. Nem szabad együtt élnünk olyan emberrel, aki jogot formál magának az erőszakra. Ezt a törvény is bünteti, ne félj kiállni magadért! Hidd el, hogy sokat érsz!

Vannak ennek jelei csak figyelned kell rájuk. Akarj félelem nélküli, boldog életet élni és e szerint válassz partnert magadnak. Inkább egyedül élj, amíg nem találkozol a megfelelő férfival, mert a rossz partner csak hátráltat téged!

Széles a skálája, hogy két ember min tud összeveszni. Apróságokon is lehet parázs vitát folytatni, majd jót nevetni rajta. Mindig legyünk tiszteletteljesek, mert nem érdemes megbántani a másikat és belesodorni magunkat még jobban a problémába. A beszélgetés gyógyír lehet mindenre.  Ha elmondasz minden fájdalmadat és erre kéred a társad is, akkor biztosan nem lesz baj.

Arra kell törekednünk, hogy hogyan tudjuk a legrövidebben és leghatékonyabban lezárni a vitát és azt a csodás harmóniát visszaállítani. Mert a harmónia az, ami széppé és áldásossá tesz mindent. Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése