2011. december 20., kedd

Tudatosan a boldogságod felé


A szenvedély, hév és a tüzes vérmérséklet sokunkban nagyon domináns, pláne ha olyan csillagjegyű vagy, ami még inkább hordozza ezeket a jegyeket. Egy ilyen ember számára a tervezett és tudatos élet talán rémesen sablonosan és unalmasan hangzik. Nem akar "beállni" a sorba és csak az ösztönei után hajlandó menni. Extrém, kicsit a kitűnni akarás hajtja és emiatt nem tervez és nem tudatos, mert az olyan "öreges" - hallottam ezt nemrég valakitől - maradi dolog. 

Az az igazság, hogy kevés dolog van, amit csupán az érzéseink szerint élünk. Ha elindulunk valahova megtervezzük merre és milyen útvonalon haladjunk, hogy időben odaérjünk. Ha veszünk egy ruhát, megnézzük hogyan tudjuk kombinálni és milyen kellékeink vannak még hozzá otthon. Ha elkezdjük sminkelni magunkat, van egy koncepciónk, különben rémséges banyává rajzoljuk az arcunkat. Ha főzünk van egy recept a fejünkben, máskülönben mindent csak összedobálunk... Sorolhatnám a blőd példákat, de nem lehet "csak úgy" élni, mert irány hiányában el fogunk tévedni. Ha nincs egy mankó és vezérfonal, akkor mivé és hova jutunk? Biztos, hogy az érzéseink jó tanácsadók? Biztos, hogy nem visz félre a nagy "ösztönösség"? Nem vagyunk állatkák, akik erre hagyatkoznak tudás és intelligencia hiányában. 

Érdemes kiválasztani egy követendő és hiteles példát és példaértékű életformát, amit már mások szépen megjártak előttünk és sikeres és boldog ezáltal az életük. Amikor a szenvedély és a tűz hajt, akkor nem vagy magad ura és butaságokat csinálhatsz, sokszor visszafordíthatatlanokat is és az nem hiányzik senkinek. 

Ismertem egy nagyon kedves lányt, aki szakított a szerelmével, de nagyon fájt neki és egy buliban kicsit becsípett majd megismerkedett egy külföldi férfival, aki szintén szerelmi bánatkönnyet hullatott. Ezt egymás vállán tették, majd 9 hónap múlva megszületett egy gyönyörű baba. Természetesen a férfi nem akarta felvállalni és a 26 éves lány neveli egyedül a babyt - hozzáteszem nagyon jól és meglepően kiegyensúlyozottan és szépen - kevés pénzből és nagymama segítségével. 


Kell az élethez - ha azt szeretnéd, hogy jó legyen és élhető - a tudatosság, amit az intelligenciád a lelked mélyéről súg. Nem kell túlságosan szigorú szabályokra gondolni, de valami összeszedettség és irányvonal, erkölcsi mérce és tudatosság hiányában ténfergünk és bukdácsolunk ebben a zűrzavaros világban és nagyon el lehet tévedni. A vallás és a hit sokat segít önmagad megismerésében és a személyiséged csiszolásában. Éljünk azzal az Isten adta adottságinkkal, amit úgy hívnak intelligencia. Mindenki kapott és ha keveset is talán,de lehet fejleszteni és tágítani a tudatunkat.


Ne álljunk meg az állatok szintjén, akik csupán a védekezés, utódok nemzése, táplálkozás és alvás szintjén kénytelenek létezni. Ettől mi lényegesen több lehetőséggel bírunk, csupán döntés kérdése. Akarod, hogy több legyél és tudatosan építsd az életedet vagy csupán a vak szerencse és ösztönök által vezérelt életet választod, ami nem kalandos inkább veszélyes?

Én szeretnék a tudatosság igényével élni, ami olykor önfegyelmet kíván és igen nehéz, de tartalmasabb és élhetőbb életet tudok vele magamnak megteremteni Isten segítségével. Azt soha sem felejtem el, hogy ha valamit Ő nem akar, akkor nincs helye és nem is lesz az életemben minden erőfeszítésem ellenére sem.

Engedd be magadba a pozitív és fényes lehetőségeket, tégy meg mindent az életed jobbá tételéhez és meglátod, hogy nem más fogja a vezérszálat tartani, hanem Te és arra viszed a hintót amerre csak jónak látod.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése