2011. december 28., szerda

Nem is olyan félelmetes


A félelmeink kezelése talán az egyik legnehezebb feladat. Olyan gát, amit nagy erővel lehet csak áttörni és talán nem sikerül mindig. Lassan múlik, de próbálgatni kell. Sokféle félelem létezik. Mindenkinek más jelenti az "óriási" és "félelmetes" erőpróbát. Van, aki fél egy új kihívástól és megdermed már a gondolatától is. Van, aki ismerkedni fél és egyáltalán idegen emberekkel kapcsolatot teremteni. Félünk a magasságtól és a mélységtől, a víztől és az állatoktól. A haláltól és a szenvedéstől, szegénységtől...

Sorolhatnám, de a lényeg, hogy nem szabad hagyni, hogy eluralkodjon rajtunk az érzés. A negatív korlátok csak hátráltatnak és nem hagynak kibontakozni minket. Én is félek olykor és te is, azonban hogy mennyire hagyod ezt az életedbe befurakodni, az rajtad áll. Amikor azonosítjuk magunkat egy szereppel vagy egy elképzelt ideállal, amikor azon függ a személyiségünk, hogy milyen siker ér, akkor biztos csalódni is fogunk bőven. A félelem általában a kudarctól való rettegés. 

 
Mi van, ha nem vesznek fel a szuper állásba? Mi van, ha  ismerkedni akarok, de csúnyán elküldenek és nem lesz pozitív eredmény? Mi van, ha nem sikerül? Semmi! Nem vagyunk azonosak az eredményeinkkel és az anyagi világ erőszakos nyomásával. Nehéz elviselni a kudarcot? Igen, kicsit igen, de még rosszabb ha meg sem próbálod és csak keseregve álmodozol. Nem lehet bezárni a lelkünket a félelem kalitkájába és a megfelelési kényszer börtönébe. Ha szeretnél valamit, ha vágysz valamire, akkor tegyél érte és ha nem sikerül ne keseredj el végérvényesen. Picit pityergünk, de aztán lendületet veszünk és újra valamibe belevágunk. Így tanulunk és így leszünk függetlenek a sikertől. 

Sok nő van, aki álmodozik a hercegéről, de amikor ott lenne egy lehetőség nem tud megnyílni,mert leblokkolja a pánik és a félelemmel vegyes érzés. Olykor a férfiak is bátortalanok, mert csak azt tudják elképzelni, hogy elzavarják őket és az milyen ciki. Nem ciki! Nem megpróbálni ciki, tétlenül ülni te és a félelmeid!


"Segíts magadon, Isten is megsegít". Ha nem teszel semmit, ha csak várod a sült galambocskát és azt hiszed, hogy a tied lehet anélkül, hogy te bármit is tennél érte, akkor tévedsz. Munka és kitartás nélkül nincs eredmény. Azonban, ha elértük a vágyott célt, akkor sem kell elszállni magunktól, mert nem az eredmény vagyunk, hanem lelkek, akik függetlenek minden mulandó és halandó dologtól.

Légy bátor és meglátod milyen szabad leszel és kötetlen, hiszen tettél valamit magadért pedig kétséges volt a kimenetele. Nem mindig van mentőháló és nincs garancia semmire, de bízz Istenben és magadban, hogy le tudod győzni a félelmeidet egyre több dologban, főként azokban, amik megrekesztik az életedet.

 

Mentsük ki magunkat a félelem kis aranykalitkájából és repüljünk boldogan tovább!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése