2011. december 27., kedd

MesésMindannyian másképp éljük meg az élet - pontosabban Isten - adta kihívásokat, lehetőségeket. Van, aki nagyon érzékeny és nehezebben lendül át a problémákon és van olyan, aki hamar feldolgozza az eseményeket és lendít magán egy nagyot. Akárhogy is, mindannyian tanulunk valamit nap mint nap. Apróságokat vagy nagy dolgokat, de mindennek van jelentősége és semmi mellett nem lehet elmenni észrevétlenül. Sajnos nincs egy csodalámpás, ami teljesíti minden kívánságunkat, de nem is baj, mert vajon tudjuk, hogy mit kell magunknak kívánni? 

Az életünk meséje a miénk és ezzel kell élnünk, hiszen mi írtuk magunknak. Persze tudom, hogy olykor a másik "meséje" vonzóbb és inkább azt szeretnénk, de ez lehetetlen. Az életünk meseírója és felolvasója is mi vagyunk. Rajtunk áll, hogy hogyan éljük bele magunkat és a szereplői milyen karakterek lesznek. Lehet tündér mese is akár :)


Az biztos, hogy bármilyen nehéz is elhinni, de rajtad áll a kimenetele. Felelősséggel teli és megnyugtató, hogy csupán mi tudjuk az életünk "meséjét" alakítani. Nem érdemes bűnbakot és hibásokat keresni, ha most épp nem jó és boldogtalannak érzed magad, mert tudni kell, hogy - ha lassan is - meg tudod fordítani az életedet bármikor egy jobb irányba. A titok abban áll, hogy fel kell hagyni a régi rossz szokásokkal és beidegződésekkel és be kell engedni a friss és új élményeket hozó eseményeket. Ha formálod a jellemed és alakítod magad, akkor egyszer csak azt látod, hogy már nem is vagy annyira elégedetlen magaddal és bár van még mit tökéletesíteni, de mintha könnyebb lenne kijönnöd önmagaddal. 

Vannak időszakok az ember életében, amikor nagyon nehéz feldolgozni a személyiségünk korlátait és nem is mindig látjuk tisztán, hogy hol a hiba. Egyszerűen nem tudjuk elviselni magunkat. Kell segítség és alázat ahhoz, hogy meghallgassunk másokat. Nem tudunk mindent egyedül megoldani és el kell fogadnunk, hogy az elmélet még nem a gyakorlat. Attól még, hogy kimondunk valamit és felismertük még nem történik csoda. Be kell lépni magadba letaposva néha mindent és felépíteni egy új és működőképesebb személyiséget. Ez izgalmas és pozitív élmény lesz.

Ha Isten látszólag nehéz helyzetet is teremt, az értünk van, így aztán szeretnünk kell! Muszáj, mert nem csak akkor kell hinnünk benne, ha mindig a kedvünkbe jár és mindent megad, amit csak kívánunk, hanem akkor is, amikor szigorúan de szeretettel nevel. Semmi sem felesleges és semmi sem ellened van, hanem érted! Nagyon fontos, mert még ha igazságtalannak is érezzük olykor az életet, akkor is tudnunk kell, hogy nem az, csak mi nem látjuk át azonnal az egészet. Gyarlóak és butuskák vagyunk, olykor nehezen esik le, hogy mi az üzenete egy-egy eseménynek. Figyeljünk mélyen és alázattal és adjuk át magunkat az Isteni gondviselésnek, mert akkor meglepő lesz az eredmény. Mindig lesz új feladat és mindenkinek van mit tanulnia, tennie magáért és a világért. 

Nézz körbe és reményeim szerint meglátod, hogy milyen sokan szeretnek és milyen szerencsés is vagy, hogy van rálátásod az életedre és van remény a reménytelenségben.


Csendesen és türelmesen, minden sallang nélkül csak figyelj és meglátod a lehetőségeket, amik hamarosan átlendítenek a nehéz időszakon. Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése