2011. december 30., péntek

Használjuk a kulcsot

 
Hamarosan jön a fergeteges buli és a fogadalmak napja. Mit fogunk másként csinálni, hogyan fogjuk betartani a ígéreteinket? Az internet világában elég nehéz változásra késztetni magunkat, mert nem kedvez az elkényelmesedés nekünk gyarló embereknek. Azt látom, hogy nagyon sok a félénk és önbizalom hiányos ember, akik csupán a gép mögött tudnak oldottak lenni, de a személyes kontaktus már nagyon nehéz, sőt talán elképzelhetetlen. 


Nagyon hasznos lehet a netes ismerkedés és van jó néhány pozitív visszajelzés ennek sikeréről, de ha nem bízol magadban vagy nincs tapasztalatod, akkor inkább azt tanácsolom, hogy menj emberek közé. Tedd magad próbára, nyílj ki és tedd le a szorongásaidat. Menj el a barátnőddel vagy a haverokkal bulizni és kezdeményezz, ne csak várd a csodát. A csoda ott rejtőzik minden percben csak arra vár, hogy előcsalogasd. Nekünk kell a csodát tennünk és nem arra várni, hogy majd belesimulunk a lehetőségbe édesen, minden erőfeszítés nélkül. 


Várjuk a lehetőségeket, de nem teszünk meg mindent, hogy be is vonzzuk azt: - Mikor már, mikor leszek boldog? MOST is az lehetsz, ez nem függ máson csupán rajtad! Lehetsz egyedül vagy társsal, rajtad áll mennyire leszel boldog.

Nem elég, hogy valaki hat rád, neked is kell hatást gyakorolnod rá. Nem elég, hogy sóvárogsz valami vagy valaki után azért tenned is kell, mert a passzivitásból nem lesz energia áramlás. Csináljunk csodát, teremtsük meg a mindennapjainkban a csodát, olyat amire csak képesek vagyunk. Talán nem leszel azonnal elégedett magaddal, de meglátod egyszer csak igen.

Sokszor olyat képzelünk el magunkról, ami nem is létezik. Vannak emberek akik többet gondolnak magukról, mint amik és vannak, akik alulértékelik önmagunkat. Egyik sem jó, mert nem reális és nem tudsz eredményes lenni. Tisztában kell lenni a képességeinkkel és a korlátjainkat pedig le kell bontani szépen. Ha van elképzelésed, hogy mit szeretnél, akkor gondold végig, hogy ahhoz mit kell tenned lépésről lépésre és kezd el.

Ha párkapcsolatot szeretnél, akkor ismerkedned kell, különben csak a fejedben fog létezni. Lépni kell a cél érdekében és nem elég vágyakozni. Változni abban, ami gátol. Mindannyiunknak vannak korlátai és gátjai, amik olykor nehezítik az életünket és nem enged felszabadultan cselekedni. Nem baj, ha nem vagyunk mindig olyan szuperek, de legalább megpróbáltuk és kicsit közelebb kerültünk a célhoz. Mehetünk tánciskolába és járhatunk könyvtárba, önképző csoportokba és még sok olyan helyre, ahol lehet ismerkedni.


Vannak lányok, akik éjjel-nappal a bulit várják és ki nem hagynának egyet sem. Azt hiszik: Na majd ma megtalálom az igazit! Vannak, akik soha sehova nem mozdulnak ki, mert azt hiszik, hogy nekik úgy sem adatik meg a királyfi. Vannak viszont, akik eljárnak, de mértékkel és nem görcsölnek rá semmire, egyszerűen csak élvezik az oldott szórakozást. Ha ismerkednek jó, ha nem az is jó. Nincs tétje, mert jól vannak magukkal és nem hajszolnak semmit. Megpróbálják a legtöbbet kihozni a helyzetből, de nem erőltetnek semmit sem.

Olyan társaságot érdemes keresni, ami inspirál. Olyan emberekkel jó körülvenni magunkat, akik építenek és tanulhatunk tőlük. Inspirálnak és támogatnak, de mi is adunk valamit, ami egyedi. Alakítsuk a személyiségünket, próbáljuk meg a legjobbat kihozni magunkból és az eredmény nem marad el.

Szeress másokat, de ne feledkezz meg magadról sem. Mentsd meg önmagadat és élvezd az oldott elégedettséget. Mindannyian kaptunk egy kulcsot az életünkhöz csak merni kell használni és meglátod kitárul előtted a világ.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése